катализатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 14 мар 2005 21:07

VW_FEN написа:А на пасат 1.8 Mi колко струва да се махне катализатора? Вчера един приятел ми разправя, че като го махнал на неговата (сеат толедо 1.6i), просто колата "хвръкнала" и звука е станал леко спортен... много ми се иска да го махна и моя, стига да може.

Ако е бил запушен със сигурност е "хвръкнала" след отстраняването му.Може и само да се изтърбуши керамиката(ако я има) и да се остави кухо гърне :wink:

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Пон 14 мар 2005 21:53

А на Пасат 1.8 РП мотора ламбда сондата дали е на катализатора или не?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 14 мар 2005 22:52

На изпускателния колектор е :wink:

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пон 14 мар 2005 23:13

Г3 1.8 моно къде е ламбда сондата? препоръчително ли е махане на катализатор, който все още работи и някаква цена за това резонаторно гърне

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 15 мар 2005 8:21

Какъв е този пробек от 100 000 хиляди киометра за който говорите??? става ли му нещо на катализатора след това?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 15 мар 2005 9:50

tyan написа:Какъв е този пробек от 100 000 хиляди киометра за който говорите??? става ли му нещо на катализатора след това?

Темата вече е пуснала брада от дъвчене, но все пак:
Да разбирасе,че му става нещо- вече няма същите химически свпйства както като нов, а колата си е спъната по прицип понеже катализатора се явява една естествена преграда пред газовете.
Действито му за пречистване се свежда до следната глупост:
Катализатора е като гьрне (на вьншен вид) само че има дапьлнителен кожух с дупки(като решето за да се охлажда по добре щото доста се загрява.
Вьтре има "керамична пита" с много финни трьбички които минават по цялото и продьлжение и са покрити с фин слой от някакьв благороден метал (платина или нещо друго) който май се явява катализатор на химична реакция при която разните там вьглеводороди (ли са) се разграждат на по прости вещества които не са толкова токсични ( СО2 и вода).
И запушването му се получава от некачесвен бензин или такьв който сьдьржа олово, от неизгорял бензин(ако запалителната система или нещо по инжекциона не е наред, или от масло(ако има горене над допустимите граници на такова.Сьщо така и от преексплоатация.

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 15 мар 2005 13:17

Ninja написа:Г3 1.8 моно къде е ламбда сондата? препоръчително ли е махане на катализатор, който все още работи и някаква цена за това резонаторно гърне

Аз съм с такъв мотор (ABS) на синхрото, ламбадата трябва да е на колекторите и аз съм махнал катализатора.... резонаторно гърне от М комплект за 40 лв всичко.....

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 15 мар 2005 13:20

Ха сега да видим модераторите защо не я преместиха тази тема в главния форум? Рядко влизам в "Голф" и изведнъж виждам тема, която ме интересува. Все пак има и много постове за Пасат?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 15 мар 2005 13:50

Ами аз пуснах питане, щото да не ми се карат че не съм търсил в търсачката... и наистина тази тема живо интересува доста хора - щото става въпрос все пак за леко покачване на мощността и подобряване на звуковите характеристики на колата...
Вярно би било добре да се премести тази тема в главния форум, защото не се отнася само за голф.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 15 мар 2005 17:59

благодаря prj57

Lazar
Автомобил:
Двигател:

Re: катализатор

Мнениеот Lazar » Вто 15 мар 2005 18:06

R@do написа:...някои страни към които доста гледат със завист са дори на + така че мисля, на наште бараки катализатора да е най-малкия проблем и съвестта ми е чиста! Ха Beer

п.п. Звукаако изобщо се появи според мене е дори приятен, не гадно виене.

Beer :dance:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”