Golf MK3 2.0 16V ABF проблем с ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
elegance
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ABF

Golf MK3 2.0 16V ABF проблем с ABS

Мнениеот elegance » Вто 28 апр 2015 10:30

Здравейте колеги , имам проблем с абс .Закачих го на комп и показа проблем в преден ляв и десен датчик .Момчето ми каза да видя кабелите и така и направих .Изглеждат перфектни ,мисълта ми е как да ги замеря дали идва импулс/ток или там каквото трябва да идва .Преди година имах проблем бъгваше се и от време на време в движение при леко натиснат педал почваше да бута и изведнъж спря тотално .Горе при управлението не влиза хубаво една малка букса и съм я заклещил .

Забравих да отбележа вътре на таблото като запаля колата 10-20 метра и светва червената лампа като за ръчна (!) мисля че така беше знака .От една година горе долу е така .
Много ще съм ви благодарен за помощта . :beer

Потребителски аватар
angel4o9497
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 2.0 16V ABF проблем с ABS

Мнениеот angel4o9497 » Сря 29 апр 2015 23:24

намираш си мултицет и го завърташ да мери на 2 килоома ,изкарваш кабела на датчика от буксата и двете сонди на изводите на датчика.Мисля че към 1,1 килоома е съпротивлението на датчиците и завърташ колелото и трябва да почне да се мени съпротивлението.Ако това съпротивление не го хване мултицета на тези стойности премести го на 200 килоома но няма да е това което ти трябва. Моя датчик беше с уж хубав кабел и като оголих изолацията му се оказа че оплетката на екранизацията беше окислена и почти прекъснала и когато започнах да мърдам кабела и го местя на посоки съпротивлението ту се губеше ,ту идваше някакво. За червената лампа не знам ама мисля че ако нямаш достатъчно спирачна течност май пак свети и то като тръгнеш и се разклати малко в казанчето течността

Потребителски аватар
elegance
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ABF

Re: Golf MK3 2.0 16V ABF проблем с ABS

Мнениеот elegance » Чет 30 апр 2015 10:41

Мерси за съвета , при първа възможност ще го видя и ще пиша в темата .
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”