Golf MK4 Смяна на тампони на преден носач- Помощ и упътване.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Golf MK4 Смяна на тампони на преден носач- Помощ и упътв

Мнениеот zfa159 » Пон 20 апр 2015 10:20

Точно този отвор можеш да го разшириш, но по-добре го срежи, вместо да го дупчиш. Трябва ти отвор горе-долу с посочените от мен размери, за да можеш да си свършиш работата с гайката. След това боядисваш примерно с боя от сорта на 3 в 1 на няколко пласта и забравяш за проблема. Там точно магарето не е усилвано и не е проблем да срежеш малко още в страни от отвора за оттичане, който си видял. Сложи гайка, която е с контра (пластмасова вложка), защото имат навика да се саморазвиват.
За смяната на магарето - не е толкова сложна, ама си е занимаване. Отгоре се дъжри рейката на 4 болта, но не е проблем да я развиеш, да си остане на колата и после да я завиеш на следващото магаре.
:beer

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Пон 20 апр 2015 11:05

Благодаря много!!!

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 21 апр 2015 12:44

Справих се с задачата, колата заспа!!! Равносметката е 18лв кмплекта тампони и за двата носача+ 10 лв на майстор с преса за избиване и набиване на новите тампони 28 лв общо!!!
Ако не ми беше изпаднала гайката на десния носач, цялата процедура по свалянето и слагането на носачите е не повече от 1час + 1 час при майстора за работата по носачите общо 2 часа!!!
Искам да подчертая че съм по професия компютърен специалист и ръчкането по колата ми е за удоволствие тоест нямам опит.
Благодаря за оказаната ми помощ на колегата по горе!!!

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 12 май 2015 23:21

Изминах около 100 км и тресенето при спиране постепенно пак се появи, носих дисковете които са чисто нови на стругар и човека ги провери, каза, че са точни до стотна от мм. Продължавам с битката.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”