Здравейте,
чета редовно този форум и се регистрирах специално да разкажа за един случай, който се случи на приятелката ми преди два дни. Никой не можа да ми даде логично обяснение, затова се надявам тук да получа някои отговори. Не съм обаче сигурен на 100% за всички детайли по случката.
Приятелката ми има GOLF 3 GTI 2.0 115 к.с., в изрядно техническо състояние със сменен съединител на около 10 000км. Бяхме отишли на един сервиз да прегледат едно Polo на една приятелка, която беше спряла, на около 4 метра след голфа. И двете коли бяха на ръчна, но приятелката ми не е сигурна дали беше на скорост или не. Полото беше на скорост. Става въпрос за равен участък без наклон. Решихме да чуем двигателя на Голфа и приятелката ми без да влиза в колата я запали. Тогава колата тръгна все едно че някой натиска педала на газта и удари, и измести полото с една дължина, като приятелката ми успя да изгаси колата, някак си в движение. И двете коли минаха през една вдлъбнатина в пътя. отървахме се с драскотини и като огледахме пътя имаше около 5 метра спирачен път, но не мога да кажа от коя кола. Автомонтьорът присъстваше на всичко това и не можа да си го обясни. отбелязвам,че той се грижи за поддръжката на Голфа от 2 години.
Търсихме мнения от много места, но никой не ни даде обяснение за възможен технически проблем. приятелката ми каза, че това й се случва за първи път и е много изплашена на не се повтори. Свързва го с някакви свръхестествени сили. Аз не разбирам много от автомобили и нямам мое становище по въпроса.
Моля ако някой знае, какво може да е било или му се е случвало нещо подобно да каже.
P.S.настилката беше асфалт с тънък слой луга отгоре.
Благодаря предварително!
Golf MK3 GTI необяснимо движение
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: VW Golf 3 GTI необяснимо движение
Кое е свръхестественото на случката, че приятелката ти е запалила на скорост колата.
Нормално е да тръгне, като завърти стартера и е на скорост колата. И ръчната няма да ти помогне.

-
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
И на мен ми се случи същото преди месец.Дадох контакт.Колата беше с дръпната ръчна,но на скорост.Та после купувах халогени и гредата под бронята
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Абе колеги бъдете внимателни. Как така палите на скорост, та чак блъснахте и преместихте поло??? Късмет, че е поло, на някой паркинг може да претрепете някой. Като видяхте, че колата тръгва защо продължихте да държите ключа???

Тя не очакваше да тръгне колата и само ръката и беше на ключа. Пусна го и колата тръгна с доста висока скорост. Премести полото с една дължина. Приятелката ми успя да се вмъкне вътре и да изключи от контакт. Не би ли трябвало ако е на скорост с ненатиснат съединител да изгасне.
Тя беше ИЗВЪН колата колеги!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
morrigan1 написа:Не би ли трябвало ако е на скорост с ненатиснат съединител да изгасне.
Зависи от колата. Навремето имах приятелка, която работеше в шоурум на Мерцедес в Стара Загора. Изкара Е200 компресор през витрината на шоурума, като го запалила на скорост (беше паркиран на около 2 метра от стъклото... сам си прави извода дали може или не може да угасне колата, като й завъртиш ключа на скорост.
- hollow92
- Автомобил: GOLF MK3 GOLF MK3
- Двигател: AEE 1993 AAA 1996
Пали без никакъв проблем на скорост.
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Както колегите над мен са казали, голфа си пали и тръгва без проблем даже и на скорост(знам от личен опит
), че даже и при дръпната ръчна.За това кола винаги се пали само и единствено ако си седнал зад волана, за да не станат порази както в случая.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Нормално е... На мен преди години като ми се разпарчоса феродовия диск, си запалих на първа, колата си тръгна без проблем и я закарах до гаража където го сменяхме... Какво очаквате като колата е запалена на скорост? А защо полото се е отместило толкова, ми защото сте го ударили с друг автомобил и вероятно ръчната му не е държала... Свръх естествено... Чиста проба невнимание...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”