Проблем с преден ляв прозорец на голф 4.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kiku
Автомобил:
Двигател:

Проблем с преден ляв прозорец на голф 4.

Мнениеот kiku » Съб 22 авг 2015 16:11

Здравейте колеги, днес си свалих предния ляв прозорец, нещо изтропа и той остана долу и не се движи повече. Машинката работи, но прозореца не мърда, най вероятно се е скъсало жилото. Някой сменял ли е жило? При отварянето на кората счупих няколко пластмасории и крепежи, знаете ли от къде мога да намеря? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Re: Проблем с преден ляв прозорец на голф 4.

Мнениеот hvp800 » Съб 22 авг 2015 16:24

Не се е скъсало жилото а са се счупили държачите на стъклото ( хроничен проблем при ЧЕТВОРКИТЕ ),
може минеш и само с държачи но е много вероятно да търсиш и цялата метална кора която е комплект с машинка, жило и т.н.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Съб 22 авг 2015 19:11

имаш л.с

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Сря 26 авг 2015 23:30

dimcho88 написа:имаш л.с

За препоръчване е, да не си пишете на л.с., а да го дискутирате в темата. Затова е създаден и форума - за взаимопомощ, а не когато някой има проблем, да му кажат или той да намери начин как да го оправи и да потули всичко.

Друг е въпроса, че темата е дискутирана многократно и по този повод има и емотиконка :use_search

По темата: в повечето случаи пластмасовия държач се чупи и стъклото остава във вратата. Потърси теми из форума.

Поздрави и без лоши чувства! :love.vwclub

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Чет 27 авг 2015 5:29

Обикновено при счупване на пластмасовите водачи, жилата се нагъват и стават неизползваеми. В такъв случай купуваш жила и водачи от форума, монтираш, регулираш стъклото и си готов. Онзи ден и аз правих тази процедура. Това им е детската болест. Във форума има достатъчно инфо, но все пак ако нещо - питай

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Чет 27 авг 2015 19:11

към колегата plamski3 това за л.с исках да му кажа че имам всякакви неща за тези механизми и ако иска случайно може да му дам, седат ми така в гаража, затова пиша л.с, а относно дискусията по темата съм съгласен.
дано колегата си е оправил прозореца, това е едно от слабите неща на тези колици.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”