VW Bora 2.0 APK гасне при освобождаване на малки обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

VW Bora 2.0 APK гасне при освобождаване на малки обороти

Мнениеот z_chakarov » Сря 16 сеп 2015 8:54

Колеги, проблема е ,че примерно карам на 3,4,5-та предавка с 1400-500 оборота и като освободя колата гасне.Не всеки път,но доста често.Като освободя от скорост и ако реши , че ще гасне се разбира оборотите падат до 600 и след това бавно надоло. Ако през това време подам газ няма проблем.Ако освободя на 2000 оборота няма проблем.Грешки ми вади само дебитомер signal too low и intake air temperature , който е в дебитомера. Възможно ли да е от тях. Колата е с газов инжекцион проблема го прави и на двете горива.

Прикачвам лог на дебитомера. За мен си заминава, едва прави 90g/s . Четох, че трябва да е най-малко 100 дори било хубаво да отива към 110.
Прикачени файлове
Дебитомер.xls
(31.5 KиБ) Свален 169 пъти

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Re: VW Bora 2.0 APK гасне при освобождаване на малки обороти

Мнениеот KBK » Сря 16 сеп 2015 10:01

Колега, на мен в лога нещата ми изглеждат ок, на ПХ дебитомера показва около 3 g/s, а като я напънеш около 91 g/s. В rosstech пише че максималните показания на дебитомера са около 80% от конските сили, така че трябва да показва около 80%*115=92g/s. Да не се окислила буксата или нещо да има проблем с жиците, или пък това да го прави ако температурни датчик е заминал или зацапан?

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Сря 16 сеп 2015 10:10

Еми буксата я извадих нямаше окисляване.Кой температурен датчик? Vag-com си показва температурата,която отговаря и на таблото.После ще видя в аутодатата какво пише за него да го замеря.

Потребителски аватар
KBK

Мнениеот KBK » Сря 16 сеп 2015 10:33

Имам в предвид за входящия въздух, който е заедно с дебитомера, нали ти дава грешка и за него.

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Сря 16 сеп 2015 10:51

Той не е ли в дебитомера ?Гледах по смукателния колектор няма датчик.В autodata пише , че е в дебитомера.

Ако е от него трябва да сменям дебитомер, така ли излиза ?

П.П:. Забравих да спомена ,че имам 2 дебитомера, единия ми го бяха дали бонус с колата. И с двата вади тази грешка и не може да се изтрие.И с двата дебитомера лог файла е идентичен максимално 90g/s и място 3+/- g/s.

Ако има проблем с буксата , не би ли трябвало да не отчита дебитомера?

Потребителски аватар
KBK

Мнениеот KBK » Сря 16 сеп 2015 12:54

Да колега в дебитомера е датчика, нали така ти и написах. Как така не може да се изтрие грешката? Пробвай с друга версия на Вагком-а. Щом не може да се изтрие грешката като сложиш другия дебитомер как знаеш че набива пак тази грешка, а не си стой (което е по-вероятното) отпреди това? Трябва да намериш начин да изтриеш грешката и да смениш дебитомерите, за да имаш малко по-голяма вероятност да локализираш проблема (не че е изключено и двата да са преебани ама...). Пробвай ако стане така е ОК, но ако пак наистина ти дава същата грешка може и да имаш проблем със сигналните кабели от и до ЕКУ-то, мисля че по едната жица идваше до дебитомера захранвене (имаше тема в която беше описано кой пин от буксата за какво е) и тогава ще е най-добре да я погледне човек на който са му доста по-ясни тея неща.

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Сря 16 сеп 2015 13:56

Тя грешката се изтрива , но след малко пак се показва.

Сега гледах,че показанията във vag com за температура на входящия въздух са забили на 19.5 градуса.Днес на обяд като гледах ми направи впечатление как при температура на сянка от 27 градуса ще показва 19.5 . Сега пак толкова.Утре ще си поиграя с буксата да видя да няма прекъснато....

Сега замерих съпротивлението на датчика за входящия въздух на сваления дебитомер.В норма са си... После ще проверя и на този на колата ако пак всичко е наред ще се търси проблема в буксата или прекъснат кабел.

z_chakarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z_chakarov » Нед 20 сеп 2015 16:18

Проблема е решен колеги.След като замерих с мултицет и двата дебитомера и по всякакви показатели бяха в норма реших ,че проблема е или в буксата или кабел прекъснат.Като мерех след буксата на кабелите, нещо не ми хареса.Не показваше нищо.Реших,че е буксата . Беше отрязана на нейно място кабелни обувки и направо в дебитомера.Проблема остана.След това разглобих до чистачките и лъсна истината :) Като съм монтирал газовия инжекцион бях захванал газовия компютър точно до чистачките и едната видия е излезнала точно до снопа с кабелите от дебитомера .Кабела на 5ти и 3ти пин са се протрили и допряли.Изолирах ги , скъсих видията.Грешката се изчисти, и сега не гасне.

От там и ламбда сондата беше забила на +25% , сега се оправи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”