Проблем в СК. Изключва 5-та щом върна газ-та. Голф 3
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Проблем в СК. Изключва 5-та щом върна газ-та. Голф 3
до момента съм развил прочти всички болтове които държат кутията и съединителя към двигателя. остана ми само болченцата на карета и кутията е на земята. вероятно няма да я смъкна днес тъй като заминавам за пловдив за панаир Агра. може би след седмица като се върна ще пиша какво е поредено в кутията. най големия зор при демонтажа е развиването на 6-те лимбус-а на всяко от каретата.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
dj_nako написа:най големия зор при демонтажа е развиването на 6-те лимбус-а на всяко от каретата.
Най-кофти се сваля болта, който дъриш СК от към дясната страна. Май че беше с гедоре 19.
- dj_nako
Значи днес смъкнахме кутията, установихме че вътре е останало мн малко масло, около 1л, а останалото е изтекло от семеринката на лосчето дето управлява коя скорост да се включи от лост-а. други видими повреди по лагерите не открихме с моя майстор и вс изглеждаше норамлно. Напълнихме я с масло, сменихме семеринката и монтирахме. Да,ама НЕ. оказа се че като запаля свири и стърже, скоростите влизат както трябва но пак стърже много и като натисна съединителя колата изгасва. Да смъквам ли кутията пак, какви да сменя в нея, защо като натисна съединителя се товари двирателя и чак изгасва?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако почваш да я правиш старата кутия, ще ти излезе да си вземеш 2-ра ръка някой читава от някой морга... за 150 лева ще си намериш читава! Късмет...
-
- Автомобил:
- Двигател:
При тези кутии проблемна е пета скорост и лагера на вторичния вал.Като взимаш от морга рискуваш да вземеш кутия на много километри и да имаш същите проблеми казвам ти го от опит занимавам се изцяло само с ремонти на скорости.
- dj_nako
днес бях в русе по авто-морги. във всичките проверени цените на кутии са от 300 до 350лв. За толкова пари ще я оставя на трупчета и ще я разпродам на части.
- sensho1980
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не са само в русе аз обикалях в свищов същата работа в новград имаше една без тапата тая голямата дето са вилките на скоростите, казаха че могат да ми я дадат за 200лв ама като попитах къде е тапата казаха, че така са я докарали и ме достраша да не е прецакана. що не идеш до горна оряховица там имало много части за двоика ама идея си нямам къде им е моргата абе тряа се поразпита повече успех колега
колеги, от форума имаше колеги за по 100лв даваха кутията и ще можете да се разберете ако има стържене(виене) да я върнете, все пак не сме във форума да се грабим,а да си помагаме. лично мнение 

- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Твоя "МАЙСТОР" е гола вода, щом на свалена кутия не е видял проблема. Сменяй и кутията и майстора. Аз имам една добра, но е 4-степенна, ако те интересува чукни едно ЛС и ще се разберем, цената поне ще ти хареса.
- dhl
- Автомобил: VW Golf III 1.4
- Двигател: ABD 92
Извинявам се, че вдигам стара тема, но проблема ми е подобен. Няма свирене, скърцане и каквито и да било шумове, просто днес 5-та изключи и за да върви автомобила трябва да държа лоста. Всички останали са наред. Миналата година доливах масло заради семеринга на лоста, но тази година окъснях явно. Като включа 5-та и ако не натисна лоста до край усещам едно "ритане" и излиза от предавката :( някакви съвети. Сутринта ще долея масло и ще видя дали ще се оправи. Долях около 900 мл. но остава "ритането" и като дам газ изключва. Ремонт или смяна на цялата СК? VW Golf 3 1.4 92г.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”