MK3 1.8 ABS високи обироти на празен ход...
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
MK3 1.8 ABS високи обироти на празен ход...
Здравейте, колата ми започна да държи 1200-1400 оборота на празен ход като загрее, а когато е студена ниски тресе и се мъчи да изгасне. Нямам газ и никога не е имала. Преди да се появи този проблем на празен ход понякога падаха под 800 оборота...и при бавно каране на първа втора предавка придърпваше. И сега и преди се чуват детонации от ауспуха, сменил съм кабели, свещи, дистрибуторна капачка. Също ми се е случвало докато карам и колата да загуби мощност все едно свършва горивото, понякога и при продължително извънградско направо гасне ипали от 5-6-ти път. Откачих акумулатора и проблема продължава.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: MK3 1.8 ABS високи обироти на празен ход...
Как е тампона под моното?
Как е центровката?
Как е центровката?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: ABS 1992
- Контакти:
Колега аз имах същият прблем, оказа се TPS, въпреки че не зная как беше се прецакал като не беше отварян, върнах стъпковото моторче принудително със адаптер на 6 волта сложих сондите на мултицета на първи и последен мисля че бяха да ме поправи някой, ако греша даваш на контакт и трябва да ти показва 0,18 волта аз моят когато го замерих показваше 0,25 и когато го разхлабих и бутнах до 0,18 тези проблеми ми изчезнаха и така вече 2 години
Колега, аз имам подобен проблем в момента, като започна с високи обороти 1200-1400 и с течение на времето ескалира и започна да вдига 2400 оборота на празен ход на газ, а на бензин да изключва дюзата и да ги връща почти на гаснене и веднага след това да ги вдига. Оказа се, че стъпковото моторче е блокирало. В понеделник ще го сменям и ще споделя резултата.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, да сменя тогава моното направо, нали ТПС-а и стъпковото вървят с него?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”