Здравейте! Колата ми все още не е оправен изцяло. Остана си проблема с нестабилните обороти на празен ход и се усеща една лека вибрация по волана. Колата е Голф 4 1.6 с ГИ
Като съм на свободна скорост на кръстовище, оборитите играят и като трябва да потеглям, някой път се опитва да изгасне, за да не изгасне, давам повече газ. Забелязвам, че сега колата ми гори повече. Има и моменти, където от 900 да отива на 1200 или обратно от 900 на 600.
Нещата се промениха след ремонта на скоростната кутия. Преди това колата беше наред. Дроселовата клапа е почистена, тампоните за носачи са сменени, монтьора си мисли, че е от скъсания тампон за скоростната кутия, но проблемът си остана.
Ако знае някои как да ми помогне със съвети къде да ида или какво трябва да се провери по колата. От Пловдив съм
Нестабилни обороти на празен ход - Голф 4 1.6
-
- Автомобил:
- Двигател:
- курвата
- Автомобил: Polo + A3
- Двигател: ABF + AGU
- Контакти:
Re: Нестабилни обороти на празен ход - Голф 4 1.6
Дросела подлежи на адаптация, мисля че в него е проблема.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е "О" пръстените/уплътненията на всмукателния колектор/ да са заминали и от там да смуче въздух!
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Жоро Касапина е твоят човек. Няма недоволни от него. Може да прочетеш отзивите за него. Ако искаш тлф-0878792762
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сутринта бях на 2 сервиза и на компютъра не излизат никакви грешки, само че единия монтьор каза, че може да е от газовия инжекцион и оттам отидох в BRC и сложиха маркуч в ауспуха и не му хареса на монтьора C20 и каза, че не изгаря правилно, но проблемът не е в газовия инжекцион. Другата седмица ще ида и при Жоро Касапина и се надявам да ми помогне, че ми писна вече. За уплътненията на всмукателния колектор ще спомена на Жоро.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Как няма да излизат грешки пък колата няма да върви.
Щом не му е "харесало" C02 то колко показва ламбда сондата? Какви са адаптациите?
Ако влиза въздух ще обеднява и ще вдига корекциите, ще се мъчи да обогати.
Няма такъв филм, като "няма грешки и не знам какво е", винаги има грешки и най-голямата грешка е в самото задкомпютърно устройство.
Най-вероятно не са закачили някой вакуум или не са адаптирали дросел клапата.

Щом не му е "харесало" C02 то колко показва ламбда сондата? Какви са адаптациите?
Ако влиза въздух ще обеднява и ще вдига корекциите, ще се мъчи да обогати.
Няма такъв филм, като "няма грешки и не знам какво е", винаги има грешки и най-голямата грешка е в самото задкомпютърно устройство.

Най-вероятно не са закачили някой вакуум или не са адаптирали дросел клапата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”