Някой имал ли е проблем със скоростна кутия на MK4 1.8 AGN?
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Някой имал ли е проблем със скоростна кутия на MK4 1.8 AGN?
Да започна от начало.Преди 2-3 години имах ауди а3 с двигател AKL1.6 101коня.При него се появи проблем с придърпване около 2000 оборота и след около 1000лв ремонти си остана и по време на път скоростната кутия duu се пръсна и проблема се разбра(нитовете на скоростна кутия).Бях доста разочарован,продадох колата,мина се време и отново реших да си взема vw.Взех си 1.8 125коня AGN.Колата е супер всички екстри и прочие.Но скоро взе да се появява същия проблем като на аудито започна да придърпва около 2000 оборота.Смених свещи кабели бобина изчистих дросел дебитомер опитах с диагностика но не дава грешки но проблема си го има.Четох доста но навсякъде пише че този двигател няма проблем със скоростите защото при него нитовете не са аломиниеви.Но проблема е факт.ходих при няколко майстори включително и от форума и тук става интересното защото някой казват че няма как да е от скоростите други казват обратното а едно сваляне на скорости и обслужване си е доста сериозно и не знам как да постъпя за това се обръщам към вас с този въпрос.Благодаря на отзовалите се.
- golfmaniak666
Re: Някой имал ли е проблем със скоростна кутия на MK4 1.8 AGN?
Проверих кода на кутията си и тя е от типа 02j czm.Или греша? до колкото четох -Тъй наречените "проблемни" скоростни кутии на 1.6 двигателите са със кодове DUU и DUW, като DLP, по-рядко се споменава, но и тя е в класацията. Всички те са кутии от типа "02К". Нитовете на дифа/короната/ се късат и пробиват дупка в корпуса
- golfmaniak666
Re: Някой имал ли е проблем със скоростна кутия на MK4 1.8 AGN?
дадоха ми нова насока.Възможно е проблема да се дължи на катализатор???