Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kecaaaaa
Автомобил: Golf mk3 GTI
Двигател: 2E

Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение

Мнениеот kecaaaaa » Вто 08 мар 2016 12:42

Здравейте колеги, след щателно търсене и ровичкане и неуспех да разбера защо ми ходят оборотите на бензин. Пробвах какво ли не!!! Смених дебитомера, въздушният филтър с кутията, гофрираният мъркуч към дросел клапата, и почистване на дросел клапата. Смених дистрибуторната капачка и палеца вчера, но все още няма резултат, продължават да си ходят оборотите и това е. :confused

Моля за съвет или идея, ако някой знае.

Потребителски аватар
FuKaToKi
Автомобил: VW Golf MK3 1.4
Двигател: ABD

Re: Golf mk3 GTI - проблем на бензин, държене на обороти и ускорение

Мнениеот FuKaToKi » Вто 08 мар 2016 15:27

Смятам, че след всички интервенции, трябва да се провери дали няма натрупани грешки в компютъра. Дори и да си отстранил проблема, чрез смяна на горните части, ако има генериран код за грешка и компютъра е в авариен режим оборотите ще продължават да играят. Опитай да откачиш отрицателната клема на акумулатора за 10 мин. и пак провери дали играят оборотите. Ако все още играят виж вакуумните маркучи да нямаш някой спукан или нацепен маркуч. На моята имаше цъфнал маркуч за вакуума точно зад моното и от него оборотите ми играехе постоянно от 1000 до 1600 и обратно.

kecaaaaa

Мнениеот kecaaaaa » Вто 08 мар 2016 16:10

Мерси сега ще погледна и ще пробвам този вариянт. :)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 08 мар 2016 17:03

Дърпа въздух отнякъде,затова ти клати оборотите.

kecaaaaa

Мнениеот kecaaaaa » Сря 09 мар 2016 20:27

Е това обикновено би трябвало да е проблем от от някой маркуч или не е задължително? Мога ли сам да го открия или на някой "специалист" трябва да я заведа?

Потребителски аватар
Stranger
Автомобил: Astra GSi V6
Двигател: X30XE
Контакти:

Мнениеот Stranger » Чет 10 мар 2016 7:40

Има няколко маркуча, които се късат лесно на 2Е.

1. Маркуча за подкартерните газове - с времето се разкашква ( буквално ) от маслото и губи своята еластичност. Провери дали е скъсан от долната страна, там където се трие в щита на ремъка.
2. Маркуча между моторчето за празния ход и този за входящия въздух
3. Има едно вакумно маркуче на дросела, което с времето с къса при входа и изхода.
4. Някой от всичките вакуми на клима и тн, може да се е разкачил или спукал. Ако не е от първите 3 проблема, прегледай тях.
5. Не видях да си пробвал с друго моторче на празния ход или да си чистил твоето. Може от там всъщност да идва всичко.

Ето и снимка с местоположението на обичайните заподозрени

Изображение

kecaaaaa

Мнениеот kecaaaaa » Чет 10 мар 2016 22:34

Отворих го моторчето за празният ход и го прочистих хубаво от там леко ми се подобриха, но все още се "разхождаха" оборотите поне сега се ограничиха в порядъка на 100-200 оборота, максимум 300. Това което ти си ми показал на снимката са си наред, единствено това което м/у празният ход и входящият въздух е леко нацепено и както казваш може и да е от там. Утре ще пробвам да го сменя и да вида дали ще се оправят.
П.С. - моторчето за празният ход съм го сменял преди 4000-5000 км., помислих си че може да е от него и затова го почистих.
П.С. на П.С. - Благодаря ти за съветите които ми даде дано да станат. :)

kecaaaaa

Мнениеот kecaaaaa » Нед 27 мар 2016 13:36

Здравейте колеги от доста време не съм влизал да споделя какво става с колата. В крайна сметка реших да я закарам на диагностика, за да ми кажат по-точно проблемите й. И такаааа, закачиха я и започнаха да се показват грешките. Човекът започна да ми ги изрежда и те все бяха сериозни / потенциометъра на дросел клапата, стъпковото моторче, ланда сондата, прекалено обогатена смес и т.н./, захвана се да ги отстранява, добре че се поддаваха на механични корекции, че иначе ставаше дебела. В крайна сметка човека 4ч. пипаше и настройваше нещата, защото старият "майстор" я беше разбутал от всякъде, с цел да компенсира оборотите и техният ход, и успя до някъде, но останаха да намерим един работещ дебитомер, защото моят който съм сега е с 2 пина, а старият който смених е с 3, и едно стъпково моторче заради страният звук който издава. И такааа нататък, това е за сега в понеделник отново ще му я водя да видим какво още може да направи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”