свети лампата за акумулатора
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
свети лампата за акумулатора
Тази вечер ми започна да свети лампата за акумулатора.Проверих ремъка на динамото е там,няма скъсани кабели от динамото.Майстора ми каза,че е възможно да са четките на динамото.Оставих я пред сервиза,но я закарах на светеща лампа,предполагам е черпила ток от самия акумулатор.От какво друго може да свети ако не е от четките?Колата е голф 3 1.8 ABS-мотора.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: свети лампата за акумулатора
Колега, аз днес имах подобен проблем с акумулатора, самоче при мен Презареждаше, и се оказа релето! При теб явно проблема или е в четките или някой лагерчета са за смяна! Но проблема не е кой знае какво за 2,3 часа ще ти го поправят и не би трябвало да ти вземе повече от 40 лева, но е много относително да се каже така без да го е отфорил майстора! На бившата кола не ми сменяха четките а ми сложиша някаква платка, или там какво се нарича ми го закрепиха за динамото и като го замерих при акумулаторджиите си беше в нормите! Според мен проблема ти не е голям!
- plamen-roni
Мерси,дано си прав.Ще видя утре майстора каква присъда ще ми произнесе.Като си знам късмета ще е от най-лошото 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
plamen-roni написа:...Като си знам късмета ще е от най-лошото
Че какво му е лошото да имаш нова кола

Вместо да се занимаваш купувай нова и готово

- plamen-roni
Оказа се,че е заминало четкорегулатора и едно лагерче на динамото.За цялото удоволствие утре трябва да платя 70 лв.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
plamen-roni написа:...За цялото удоволствие утре трябва да платя 70 лв.
Така и трябва

Ако беше питал по-рано , а и ако предположим че е сменен само четкорегулатора

Да не отварям нова тема, пища тука. Снощи излизайки от Варна ми светна лампата на акумулатора, викам си това беше останах на пътя. В продългение на 20-30 секунди светеше след което се чу присвирване на ремък и лампата изгасна. Стигнах до Щорпиловци, тази сутрин меря има ток 12.7 на фарове 14. и нещо си, ремъка е там не е хлабав няма шум от никъде. Колата е кади метанка къде да търся проблем ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”