Голф 4 1.4 16v проблем свещи
Голф 4 1.4 16v проблем свещи
Имам следния проблем . Вчера реших да сменям свещите и леглото на тази на първи цилиндър беше пълно с бензин чак до горе където е началото на лулата на кабела . Подсуших го и го изчистих хубаво за да легне свеща ако случайно при предишната смяна не е била легнала хубаво като ми направи впечатление ,че точно тази свещ я развих най-лесно ! След това реших да покарам още със старите свещи за да видя проблема ще продължи ли и днес след само 15 км каране пак се появи конденз от бензин там докато леглата на другите свещи са си идеално чисти и сухи ! Чудя се къде може да е проблема . Вчера даже като махах всички свещи 100% съм ги разменил и тая дето е била на 1ви цилиндър не е същата така ,че проблеме не е в нея . На какво може да се дължи това явления . Реших да ги сменям защото живея в чужбина и тук не мога да мина преглед защото ми дава богата смес на газ анализатора !
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Голф 4 1.4 16v проблем свещи
За първи път чувам да пълни лулата с бензин, да не е масло? Имам същия голф със същия мотор да ти кажа нямал съм подобни проблеми, но си мисля че течността е масло, което вероятно се дължи на гарнитура.
Абе сега като го каза това има логика , защото губи доста вода . По около 200мл на ден ,а като отворя капачката при напълно загрята кола да досипа и тя не съска т.е. няма налягане !
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Еми изчакай по опитните ни монтьори да се включат и през това време няма да е зле да поразпиташ за добър сервиз в околността. Между другото и моята преди имаше газ, и след това почна да изчезва водата без видими следи. Накрая намразих газ-та до Н-та степен и сега си карам и двете на бензин (на края на месеца намръщен, но без ядове). Та вече е без газова и все още губи течност няма проблеми с колата, единствените версии според мен са, че изтича от не видимо място за мен или по някакъв начин го изхвърлям през гърнето интересното е че като закупих втората спрях да я карам първата и като седи на място без да се пали с по 1-2 седмици пак намаля. Та иначе при редовно каране преди сипвах около 200мл на седмица или 100км.
А може ли от сцепена гарнитура да ми дава богата смес ? Аз мисля,че не ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”