Голф 4 1.8Т странни вибрации на волана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GeorgiPopov
Автомобил: VW Golf
Двигател: AGU 1998
Контакти:

Голф 4 1.8Т странни вибрации на волана

Мнениеот GeorgiPopov » Вто 20 сеп 2016 6:30

Здравейте колеги!
От известно време имам странни вибрации на волана на Голфа. Случаите, в които се появяват са:
При ускорение след 70/80км/ч. Не утихват при по- висока скорост, което ме води на мисълта, че не е баланс на гуми. А когато вече съм ускорил, да речем до 140 и ги е имало и изключа от скорост- изчезват. Ако пак включа на скорост понякога го има понякога не... Странна работа.
При натискане на спирачката (не всеки път). Понякога при едно натискане ги има при последващо вече не, а когато натиска стабилно рядко се усещат. Проверявах предните дискове в сервиз имат минимални отклонения, а задните ми бяха доста зле и ги смених, нещата са същите.
Имам лек шум, когато колата е на място на свободна предавка, но като натисна съединителя спира. Момчето, което ми смени съединителя преди 2000км каза, че е от първична предавка, която е постоянно зацепена и някой лагер е тръгнал. Тази първична предавка изключва когато натисна съединител и за това утихва... Майстора каза, че няма смисъл за сега да сменям лагери защото шума е незначителен и може да карам още много...
Та въпроса е дали нещата са свързани...
:love.vwclub

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Голф 4 1.8Т странни вибрации на волана

Мнениеот cekoman » Пет 23 сеп 2016 17:33

Колега аз от две години имам нещо подобно,смених цялата предница,сменявах гуми,джанти ,дискове и какво ли не и не минава!При мен е тресене във волана след 100 км ,има го и в завой по магистралата,някой път изчезва за малко (успива се),но щом променя скоростта или завиване леко или изправям пак започва същото важи и за успиването!По незнам колко майстори я карах и всеки вдига ръцете!Със сигурност и моя и твоя проблем са от нещо което се върти и е разбито!Единственото,което не съм сменил са външни накрайници и карета!А маховика как ти,все пак доколкото знам той служи да обира вибрациите в купето,но знам че когато е тръгнал да се разбива откъм двигателя се чува шум като леко неравномерно потропване!Казвам ти го,защото ти спомена че като е на място има някакъв шум и като натиснеш съединителя и изчезва!а този шум като дрънчене ли е!Иначе и при мен на 140 понякога изчезва,но когато ги има като изключа от скорост пак ги има!Най силно се усещат когато съм на скорост без да подавам газ с около 110 и след като подам леко газ и намаляват драстично,но пак си остават!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”