Голф 5 1.6i - 102к.с. (BSE) липса на мощност
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 5 1.6i - 102к.с. (BSE) липса на мощност
Не го заблуждавай . Колега, пробвай с друг дебитомер или изчисти твоя. Ако не помага премери компресията , BSE страдат от клапани, особенно ако има газова.
- rossiart
- Автомобил: VW Golf V
- Двигател: BSE - 2006
Здравейте Колеги,
Отново ходих на диагностика и Майстора каза, че стойностите на живите данни са занижени. Освен това развихме едната свещ и беше доста "черна", а доколкото знам са били сменени. Също така отново ми беше натрупало грешката относно "бедна смес". Вече от две места ми казват, че колата е за сегменти и мисля да ги сменя.
Казусат е следният ...
... понеже от единият сервиз ми казват, че при смяна на сегменти (респективно гарнитура и гумички), трябва да се "шлайфа главата", "сменят лагерите на вала" и ако се наложи "да се набият нови ризи",
... а от другият сервиз ми казват, че това не е необходимо понеже вече толкова тънки ги правели сегментите та на дали има "щети" по цилиндрите и буталата, и че смяната на сегменти (заедно с гарнитура и гумички) е напълно достатачно.
Та въпросат ми е - кой от двта сервиза ми казва истината и кой да избера?
Отново ходих на диагностика и Майстора каза, че стойностите на живите данни са занижени. Освен това развихме едната свещ и беше доста "черна", а доколкото знам са били сменени. Също така отново ми беше натрупало грешката относно "бедна смес". Вече от две места ми казват, че колата е за сегменти и мисля да ги сменя.
Казусат е следният ...
... понеже от единият сервиз ми казват, че при смяна на сегменти (респективно гарнитура и гумички), трябва да се "шлайфа главата", "сменят лагерите на вала" и ако се наложи "да се набият нови ризи",
... а от другият сервиз ми казват, че това не е необходимо понеже вече толкова тънки ги правели сегментите та на дали има "щети" по цилиндрите и буталата, и че смяната на сегменти (заедно с гарнитура и гумички) е напълно достатачно.
Та въпросат ми е - кой от двта сервиза ми казва истината и кой да избера?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ризи абсурд на този двг ,мериха ли компресия имаш ли разход на масло
- rossiart
- Автомобил: VW Golf V
- Двигател: BSE - 2006
за съжаление не съм я карал толкова много зада засека дали ми харчи масло, но определено не върви. Има едно зачудване след като натисна гаста и мощност идва след 2800 оборота.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
замерете компресия задължително
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, чудя се, как така решиха да ти правят основен ремонт без да ти замерят компресията, явно искат да ти вземат парите.
Кои данни са занижени?
Бягай надалече от тези сервизи, явно са некоректни.
За бедната смес има много други причини, виж тук:
http://www.mobilserviz.com/%D0%B4%D0%B8 ... %82%D0%B5/
Кои данни са занижени?

Бягай надалече от тези сервизи, явно са некоректни.
За бедната смес има много други причини, виж тук:
http://www.mobilserviz.com/%D0%B4%D0%B8 ... %82%D0%B5/
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Колега смени си ламбда сондата преди катализатора,затова не ти върви.Имал съм три двигателя BSE и трите страдаха от едно и също.
Имах същата грешка /бедна смес/ смених гарнитурите на смукателните тръби 4+4 броя отгоре и от долу сега е ОК,имах и голф 4 AKL и там тия гарнитури ме съсипваха сменях сонда, в един сервиз ми казаха че двигателя е издухан, бе какво ли не, смених ги и се оправи колата. Смачкват се и смуче въздух от там и се почва с професорите по сервизите смени сонда смени дросел смени бубина смени въздушния сензор .Четох някъде че по предписание се сменят на 8 години
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”