GOLF 4 не спира добре след смяна на накладки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: GOLF 4 не спира добре след смяна на накладки

Мнениеот Adnan » Пет 30 сеп 2011 7:35

Хвърлихте ме в размисъл и страсти.
В качеството на накладките не мога да гарантирам. Лично отворих кутията върху самите накладки си пише Delphi. Че не са прецедент в спирачната система не са но не са набивани в някакъв гараж с нитове.
А дали са мете не мога да твърдя.

LiRiX написа:Колега покрай малко по-агресивно с повече натискане на спирачки... ще се махне тази ръждичка.
Предполагам използваш често моторна спирачка и не ти се налага да ползваш спирачки.
Бях със стари дискове и нови накладки. Твоя ръб като го гледам не ми изглежда фрапантен и има леб в него

Да точно така използвам повече моторна спирачка не съм фен на агресивното спиране или агресивното каране.
Дори извън града не ползвам спирачки почти никъде освен за нещо аварийно или при тотално спиране.
А от тези 800 км. 700 са извън града.
А за дисковете пак казвам на снимката изглеждата все едно имат огромен ръб като бяхме свалили апаратите изрично ги питах и ме убедиха, че има още хляб в тях и няма нужда за момента от смяната им.

Мисля малко да обиколя и да спирам само на твърда спирачка. Ако продължава да е същото състояние тогава нещата отиват към нови дискове.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 30 сеп 2011 7:55

Мен също изрично ме убедиха, че два от 4-те ми тампона на носачите са за смяна, но имало още хляб. Ще ти цитирам "мастора" какво ми каза - "Карай така, като започне да дрънчи на желязо, тогава ела да ги сменим". А тампонът го видях големият, който е заден - еми направо си е за смяна, чакам си заплатата, вземам пълен комплект и ги сменяваме всички 4 тампона (от сервиза искат да сменим 2та, сигурно после и другите два като станат за смяна, да отида пак да им кихна 40 лева + 15 за реглаж на моста).
Та и при теб така. После като разбереш, че и дискът ти е за смяна, ще идеш пак и пак ще ти вземе едни пари, щото трябва да демонтира апарата,накладките, за да махне диска и да ти сложи нов :lol: "Карай има хляб" ми звучи като "карай пък като стане проблем ела пак да ти взема още един път пари за труд" mhihi Вече го коментирахме каква е минималната дебелина на диска, при която той се сменява, изхвърля се и се монтира нов. :beer Тия понятия "Има хляб", "Карай докато се счупи нацяло" и други подобни, не искам да ги коментирам :не:
Ще изкажа своето мнение по твоя въпрос. Вземи си два чисто нови диска на Феродо (хвани някой с хубава отстъпка в Евро07 - не го харесвам тоя магазин - да ти ги вземе буквално за жълти стотинки) и едни хубави накладки (имай впредвид, че комплекта накладки може да струва повече и от новите дискове) и се кефи на спирачки. При тоя начин на спокойно извънградско шофиране, тази инвестиция от да речем 120-130 лева при теб ще е нещо като дългосрочна. :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 01 окт 2011 10:08

Haralampi написа:Всичко може! Може и само с предни спирачки. Може и само със задни.
Но не всичко е редно :idea: А какво е и не е са измислили по-вещи хора. Сигурно са имали нещо предвид. Като цункаш дървото или недай си Боже човек - вече е късно.

Нали се сещаш че и от 1000лв нови дискове и накладки да сложиш, вероятността да цуннеш дърво в първите 500-1000км е също толкова голяма, колкото и със стар диск с ръбове от 1 до 2мм и същите нови накладки? Пак си го има момента на сработване и напасване.

Adnan написа:Да точно така използвам повече моторна спирачка не съм фен на агресивното спиране или агресивното каране.
Дори извън града не ползвам спирачки почти никъде освен за нещо аварийно или при тотално спиране.
А от тези 800 км. 700 са извън града.

Точно в това ти е проблема. Имаш пробег, но нямаш спирания, съответно напасване и сработване на накладките с дисковете. Когато ти се изчисти напълно контактната площ на диска от ръждата, тогава можеш да кажеш че феродото е сработило напълно, ако пак не ти харесва... явно накладките толкова си могат. Проблема няма да е в диска, той или тресе при спиране, което се получава от прегряване, или кофти накладки, или му няма нищо. С пробега изтънява и има вероятност от пукване или от счупване, ако не се смени навреме. С твоят стил на каране мисля че е невъзможно, обаче. Трябва да го изпилиш като лист хартия за да се случи нещо подобно.

Можело е да им пуснете една стружка на струг и да се перне ръбчето, сега нямаше да го има този проблем. Някои сервизи имат и машини които премахват ръба, направо на място.

Потребителски аватар
Erazer
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 2000

Мнениеот Erazer » Съб 01 окт 2011 14:17

И аз сложих преди време накладки делфи, но не съм доволен. Не спират добре предполагам защото са по-твърди, макар че поне не свирят :D Но ще си карам с тях че не ми се дават пари за други :)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 26 окт 2011 0:24

Присетил съм се, какво стана с колата? Започна ли да спира както трябва?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 26 окт 2011 0:24

Присетил съм се, какво стана с колата? Започна ли да спира както трябва?

gddbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gddbg » Вто 08 авг 2017 18:16

Здравейте ,за да не правя нова тема реших да попитам в тая, нотмално ли е след смяна на предни накладки или накладки като цяло педала да не става камък при помпане на място? Днес са сменени и изминах 30ина км с тях и педала хваща по-осезаемо долу. Знам ,че има период на напсване към 100 200км ,но това с помпане 4 5 пъти на педала и да е се едно и също нещо ме притеснява. Уж са нови и по-дебели накладките ,а по-трудно да не кажа въобще не се втвърдява педала. На делфи са накладките ако има значение. До вчера при помпане 2 3 пъти и няма как да се натисне повече педала и си ковяха стабилно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 08 авг 2017 20:25

Качеството на накладките няма връзка с това колко да ти е твърд педала. Ако не си вкарал въздух в системата, значи всичко е наред. Нужно е време за да се сработят дисковете и накладките, демек да започнат да работят с цялата си повърхност, едва тогава спирачките ще си бачкат както трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”