Колеги имам Голф 5 Плюс и забелязах че задния мост му е поизгнил и реших да го сменя.Колата е модел 2005г. 1,9тди 105к.с. с номер на рама WVWZZZ1KZ5W543432. Търсейки по доста морги не открих никъде в добро състояние за Голф 5 Плюс, а в представителството на VW цените им са златни с 24 каратово покритие. На доста места ми казаха , че за обикновения Голф 5 задния мост е еднакъв с този на Голф 5 Плюс даже си намерих и един в много добро състояние от Голф 5 и на отлична цена, но искам да разбера дали напълно са еднакви с този от Голф 5 Плюс.
Молбата ми е има ли някой колега или сервиз който да е сменял заден мост от Голф 5 Плюс с нормален заден мост от Голф 5 ?????
Моля за точни и конкретни отговори и ако някой го е правил да ми остави телефон за връзка за да се чуем за информация.
От представителството на VW в Сливен ми отговориха любезно че не знаят въпреки ,че си вкараха номера на рамата за справка-можело да стане или да не стане и ги домързя да ги сравнят двата моста,ако съм купел от тях оригинален за 750лв. гол без нищо по него и златен от 24 карата ще ми го сменели,любезен отговор на представителство на автомобил след като не искат да ти свършат услуга.
Моля за отговори на Л.С или направо в темата както и на 0988900004

Golf 5 Plus 2005 1.9TDI - Проблем със задния мост?
Re: Проблем с задния мост на Голф 5 Плюс
Колеги, никой ли не може да ми даде някакъв отговор дали задните магарета на Голф 5 и Голф 5 Плюс са еднакви???
Я го снимай този изгнил мост да го видим. Ти ще си първия човек , който ще си смени моста заради ръжди. Какво те притеснява , че не изглежда добре или че може да е опасно ?
- george.antonov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ABD
Из интернет пишат че разликата на голф 5 и голф 5 плюс е в това,че плюса е по-висок и има по-вече място в задната част на купето. Това намерих на няколко места в чуждестранни сайтове.
Re: Golf 5 Plus 2005 1.9TDI - Проблем със задния мост?
Kолата в момента не е в Бг и няма как да я снимам. Да по принцип разликата е във височина и леко във вътрешното пространство на купето,иначе така като ги гледам мостовете си приличат много,но все пак искам да съм сигурен дали няма да има някакво разминаване в размера между двата.Никой ли не е сменял ударен заден мост примерно от Голф 5 Плюс с такъв на Голф 5.Няма ли някой сервизен майстор който да е правил нещо подобно.
Re: Golf 5 Plus 2005 1.9TDI - Проблем със задния мост?
Значи по кодове на самите мостове за голф 5 и 5 плюс ги дават едни и същи 1K0505315BA 1K0505315BF 1K0505315BH 1K0505315AQ. Като последният го има само за 5 плюс. като напишеш някой от първите кодове дава съвместимост и с други марки като сеат ,ауди сигурно и от шкода ще има. От vw още за тигуан и сироко. Явно са взаимно заменяеми което се подразбира, една група са все пак. Таа да става и от голф 5 поне по информация за частите. Цените явно са такива ,защото дават ,че се ползва и за голф 6, а той си е сравнително нов още. Единствено не знам дали има значителна разлика при различните букви. За това трябва да видиш твоите последни какви са.
Твоите най-вероятно са AQ ,защото след 536500(последните 6 цифри на кода на рамата) се ползва тоя.
Твоите най-вероятно са AQ ,защото след 536500(последните 6 цифри на кода на рамата) се ползва тоя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”