имам много дразнещ проблем, който се опитвам да отстраня от доста време. Проблемът е свързан с включването на скоростите. Април месец, тази година смених съединител комплект (демпферен маховик, феродов, притискател диск и лагер помпа), понеже маховика прилопваше при студен мотор. Като заложих на производител Закс, старият, който беше и все още заводския, също беше на Закс (освен лагер помпата, тя беше на Лук). Така ето и проблемът - запъване при включването на скоростите. След смяната на съединителя не усетих промяна във включването, само в твърдостта на педала, стана доста мек, но за кратко. Сега пак е твърд.
Юли месец смених всички лагери на скоростната кутия с оригинални. Промяна никаква, даже стана по зле. Преди смяната имах леко запъване само при включване на първа, а при новите лагери започнаха да запъват и втора и задна.
Преди две седмици са сменени и синхронизаторите с оригиналнитe, от 1-ва до 6-та, без задна скорост (до колкото знам тя е с пружина). Промяна във включването, няма! Първа и задна влизат с голямо усилие, освен ако на се движа много бавно ( с 5 км/ч), тогава първа се включва нормално без това запъване. Задна забелязах, че се включва нормално като държа съединителя натиснат и пусна колата метър напред. Също включа ли някоя от скоростите и държа натиснат съединителя, при изключването им и отново включването им, го няма проблемът. Пусна ли съединителя и пак се появява. Още нещо, което забелязах при превключване от 2-ра на 3-та, 3-та на 4-та, ако изчакам да паднат оборотите на 900 - 1000, скоростите влизат по - лесно.
Сменени са също трите тампона на двигателя с оригинални (тях ги смених малко след съединителя), както и маслото в скоростната кутия, също с оригиналното на Vw.
Миналият понеделник установих, че има и стържете на полусъединител. При натискане до край педала на съединителя, стърженето го няма, а пусна ли съединителя пак го няма.
Може ли съединителя да ми прави проблеми (да увлича) и от там да идва това запъвани при включването на скоростите?
Ако някой е имал същият проблем или подобен и е намерил решението му, моля да го сподели. Благодаря предварително на отзовалите се, относно моя проблем.