Голф 3 1.4 АБД 93г.- Проблем със синхронизацията на чистачките
- bigboy_kn
- Автомобил: vw golf mk3 1.4
- Двигател: ABD 1993
Голф 3 1.4 АБД 93г.- Проблем със синхронизацията на чистачките
Привет колеги, моля да ме извините ако не съм дал правилно име на темата, но не знам как точно да определя случая. Изчетох доста теми по повод моторчетата на чистачките на голф 3, но не мога да си дам отговор за мен си и реших да пусна тема. Тааа... понеже старото моторче на чистачките даде фира и в предвид цената на новото и тези втора употреба си взех ново (swag). Всичко добре ама не съобразих при свалянето на старото моторче положението на рамената и като сложих новото стана една бъркотия... Цял ден си играя и не мога да ги нагодя. Отначало връщаше съвсем леко чистачките назад след което правеше оборот и спираше по-нагоре от началното положение. На следващия опит пък им бях обърнал посоката. И сега на последния за днес опит се случи следното: правят оборот, връщат се долу където трябва да са си и пак леко се вдигат нагоре (около 4 см).. има ли вариант моторчето да си е така "програмирано" или просто пак не съм му нацелил зецепването. И ако не съм уцелил зацепването има ли си някакъв чалъм? 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Голф 3 1.4 АБД 93г.- Проблем със синхронизацията на чистачките
Махаш рамената и пускаш чистачките. После си го спираш от лоста и вадиш ключа. Слагаш рамената и вече ще се връщат от където са тръгнали.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Не е от неправилно зацепване на Рамената! На изхода от редуктора има една планка ,която е на шлици и е стегната с гайка.От зацепването на тази планка се настройва правилното движение на рамената.
- bigboy_kn
- Автомобил: vw golf mk3 1.4
- Двигател: ABD 1993
Привет колеги. След доста (безуспешни) опити и днес, потърсих в интернет снимка (с изглед отдолу) на моторче с монтирани рамена направо. Гледах да нагодя моите рамена и планката максимално точно като тези от снимката и резултатът беше постигнат- тръгват и спират от където трябва. Та грешката в началото, която направих е, че нито бележих по някакъв начин как са стояли рамената и планката, нито пък ги снимах. Съвет към тези които четат темата и им предстои за пръв път като на мен- не повтарайте моята грешка
Благодаря и на колегите които се включиха с информация!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”