Golf 5 - проблем със закачане на кора на врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MartinStoychev
Автомобил:
Двигател:

Golf 5 - проблем със закачане на кора на врата

Мнениеот MartinStoychev » Съб 23 фев 2019 23:46

Здравейте, наложи ми се да сваля кората на задната дясна врата и сега не мога да я закача обратно. Щипките са здрави, но не мога да напасна кората отгоре където трябва да влезе в един канал и плътно до прозореца. Има ли някакъв чалъм?

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Golf 5 - проблем със закачане на кора на врата

Мнениеот apolon » Нед 24 фев 2019 14:35

Имааааааааааааааа.Първо се вкарва точно тази горна част от вътрешната страна на стъклото и после се напасват да влязат щипките в отворите. :beer
Те ти и видео тук около 5.30 минута от клипа :https://www.youtube.com/watch?v=f3dpFzU7hwc
И да не забравиш да се почерпиш след успешната интервенция :beer

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Нед 24 фев 2019 15:18

Тук ще си позволя да дам пример (надявам се полезен) за всички колеги по :k050 на :love.vw (и не само) как се търси видеоклип в
www.youtube.com

Пише се how to remove .......... vw golf 4(т.е. как да ремонтираме ..... vw golf 4).На мястото на многоточието се пише английското наименование на съответния възел(агрегат или част)от ремонта на който се интересуваме.В случая на колегата точното е - how to remove back door vw golf 5 ,т.е. как да ремонтираме задната врата на голф 5.Надявам се да съм полезен на всички колеги знаещи много или малко(като мен) "ингилизки".А :beer

MartinStoychev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MartinStoychev » Нед 24 фев 2019 22:08

Благодаря за линка към видеото. Но в него кората излиза директно с канал в който трябва да вкарам кората при мен. Не зная защо този канал остава хванат във вратата когато сваля кората. Проблема е точното поставяне на вратата в канала. Каналите дори са два и е много трудно да се уцелят точно. Опитах да извадя този пластмасов канала от вратата, но е хванат много здраво и не мога до го измъкна. Ако има други предложения пишете.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”