Оборотите падат на празен ход
Оборотите падат на празен ход
Голф3-Пали много добре–студена или топла.Студена на празен ход ми показва 1000-1100 оборота; Като загрее“оборотите на празен ход падат на 500-400 и ако не дам газ„ гасне; На светофар винаги гасне;Въртял съм само делкото леко на дясно за повече аванс за по голям ряз;На 200000 км съм;С нея съм навъртял 50-60 хиляди;Ако някой знае нещо„нека го напише„Благодаря ви и до нови срещи на сайта;
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Оборотите падат на празен ход
Коригирай заглавието според шаблона:
viewtopic.php?f=5&t=352508
viewtopic.php?f=5&t=352508
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1600 m3 101 hp 1996
- Контакти:
Re: Оборотите падат на празен ход
Аз имах същия проблем. Golf 3 AEK 101 к.с. Натисна ли съединителя и падат оборотите, даже гасне. Предимно го правеше на газ, но го отдавам на по-трудното възпламеняване. Та, решението беше много елементарно, но докато стигна до него минаха три години. Казваха ми, стъпков мотор, дебитомер, дроселова клапа, какво ли не. Оказа се, че преди входа на стъпковия мотор имам филтър. Една малка кутийка в която има киче (гъба) и обира маслата от картерните газове. Сигурно от както е станала кола, не е сменян и вътре кичето беше станало на гума, напоена с масло. Извадих кичето, отведох си картерните газове, почистих си стъпковия мотор с WD40 и сега колата пее. Даже мога да я карам с климатик в градско, нещо което преди не беше възможно защото колата гаснеше постоянно. Е при теб може да се окаже всичко друго, може би дори нямаш такъв филтър, но споделям моя опит. УСпех, знам че е много досадно. :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”