Здравейте!
Наскоро съм решил да сменям барабанните спирачки на Вентото(държат, но изглеждат доста ръждясали и стари и мисля е добре да се направи смяна(не не искам да ги сменям с дискови)). Оглеждам се в автърмаркета и има доста разнообразен избор - към какви спирачни барабани и челюсти бихте ме насочили. Имам ABS.

Барабанни спирачки за Венто
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Барабанни спирачки за Венто
Прегледай ги, може да нямат нужда от ремонт. И нови да сложиш, пак ще ръждясат.
-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Ако спирачките работят(вкл. ръчната), може да провериш за луфт в лагерите, състояние на челюстите, състояние на барабана(дебелина), състояние на маркучи, тръбички и цилиндърчета. Като марки: АТЕ, Textar(спирачки), FAG(лагери). Цените са смешни.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Предполагам барабана е станал на елипса.
А цената на нов е крайно неприятна.
А цената на нов е крайно неприятна.
Със спирането нямам проблем, както и с ръчната. На ГТП не са ми казвали също, че имам проблеми със спирачките, а изрично ги питам всяка година. Просто задните спирачки ми изгеждат доста стари и не е като на предните дискови да можеш да прецениш и на око. Чисто предположение, ще извърша и тестовете препоръчани ми от Explode12.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Зашкури ги леко -и ги боядисай-външно само.Може в червено,черно-как ти харесва. Там ,където ляга джантата не боядисвай за да не залепне и да не нарушиш равнината. Моите и те бяха много ръждиви,но сега съм ги пръснал червени- при всички случаи са по-добре.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако е само за външен вид,просто ги освежи с една телена четка на бормашината,после им удари една боя каквато ти прецениш и си карай.И да вземеш нови,ще са лъскави до време и след първата зима пак ще станат ръждиви.Аз никога не бих сменил нещо оригинално и работещо с "ново" от магазина.Особено като знам какви ментета продават вече.
Най добре им направи една ревизия...нови накладки,цилиндърчета поне да си сигурен в тях,а и са без пари.
Най добре им направи една ревизия...нови накладки,цилиндърчета поне да си сигурен в тях,а и са без пари.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”