Голф 4 1.4 16v 1999 губи мощност
Голф 4 1.4 16v 1999 губи мощност
Здравейте на всички. Нов съм и да ви кажа не разбирам от коли доста, знам някои пасти, но не и кое за какво точно служи и как работи. Така проблемът на моя голф 4 е, че вече при мен 4 година. Едва миналата 2019 август му сложих газово. До преди два месеца беше добре, но започна да губи мощност постепенно. Когато го запалвах и го оставях да поработи оборотите падаха и си изгасяше. Отидох на сервиз естествено. Там направиха диагностика и ми казаха че показва проблем при дросел и електрониката цитирам ги какво са ми казали. Преди да отида там прочетох подобен проблем тук за същия голф като моя и им казах да почистят дросела, но без ефект. Карах известно време така и колата почна на по ниски скорости да придърпва или да се дави не знам дали ще ме резберете едно такова напред назад да се клати докато върви. Отидох при друг майстор който отвори пред мен колата изчисти дросела наново пред мен и ми показва някакъв маркуч който бил за бавните и отиваше чак до дросела от там излезе доста мазга. Вече не правеше този проблем с изгасянето като я запаля, но на другия ден като си истина и като я запалих си работеше добре, но реших на свободна да дам газ и стигна едва до 3000 оборота и до там и се клати и друса отпред двигателя. Не знам какво е това от газта ли е от двигателя ли е не знам едвам се придвижвам имали надежда или да я махам. От какво може да прави това карам я само на газ не съм сменял филтри освен въздушния. Казвайте какво да правя защото се уморих от търсене на проблема и вече не издържам. Благодаря на тези които ще отделят малко от времето си за моя голф.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Голф 4 1.4 16v 1999 губи мощност
на мен ми прилича на бобина има ли разлика на газ и бензин
И на газ и на бензин едно и също работи като загрее вече известно време може да се кара горе долу, но едва едва пак стига 3 и 500, 4000 оборота и пак почва някакво давене и тресене отпред, а и бобината съм я сменял миналата година не знам дали ще е от нея, но като отида в сервиз ще казвам да ги проверяват нещата които би могли да са възможни
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Ако напишеш от къде си,колегите могат да ти препоръчат при кого да отидеш на диагностика.Желателно е същият човек да се наеме с отстраняването на проблема.
Други възможни причини:
1.Свещи(работа на 2 или 3 цилиндъра)
2.Температурен датчик.
Успех и
Други възможни причини:
1.Свещи(работа на 2 или 3 цилиндъра)
2.Температурен датчик.
Успех и

От Добрич съм, но мога да посетя и Варна свещите ги смених като започна да става това. Може ли да е от катализатора също?
Разбрах, че е възможно и да всмукателния колектор понеже на колега е станало същото и като го е сменил се е оправило но не знам
Разбрах, че е възможно и да всмукателния колектор понеже на колега е станало същото и като го е сменил се е оправило но не знам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”