Здравейте!
От 1 година съм собственик на Golf 5 1.6 102 коня газ-бензин. Купих го точно преди миналата зима и не разбрах, че парното не работи, но като дойде зимата усетих как духа само топло от моята страна и под топло имам предвид "топло" не е чак толкова топло, а по-скоро умерено топло. Климатроник е колата по принцип DUAL. Ако трябва да обясня по-точно най-отляво духа умерено топло (топло), отляво по средата духа умерено(почти топло, но не баш), отдясно по средата духа леко хладко и най-отдясно си духа бая студенко. Бях при четирима майстори. И всички бяха убедени в себе си. Двама казаха радиатор на парното, другите двама бяха убедени, че е някоя клапа. Сега не знам при кой да го водя. Имам VCDS кабел няма никакви грешки. Както съм направил и диагностика на климатроника с натискане на комбинацията AC и Горе-ляво като диагностиката е без никакви грешки. Дали това означава, че наистина проблема е в радиатора. Искам да добавя, че и през лятото колата не духаше много студено (докато почне да духа студено минаваха 15 минути), но предполагам, че това е от фреон-а и не е свързан с проблема на парното. Ще се радвам, някой да ми даде по-добра идея при кой да го закарам.
Golf MK5 2008г. 1.6 102к.с - проблем с парното (духа топла отляво и студено отдясно)
-
- Автомобил: vw golf mk5 2006
- Двигател: 1_6i BSE
Re: Golf MK5 2008г. 1.6 102к.с - проблем с парното (духа топла отляво и студено отдясно)
Доколкото знам климатроника на голф 5 е проблемен,по спомен управлението на клапите давало ядове.Не мисля,че имаш проблем с радиатор на парно или тн.
Пусни една калибрация на клапите щом има VCDS....ако те интересува кой блок беше ще драсна.
Пусни една калибрация на клапите щом има VCDS....ако те интересува кой блок беше ще драсна.
Re: Golf MK5 2008г. 1.6 102к.с - проблем с парното (духа топла отляво и студено отдясно)
Ако не покаже никакви грешки? И уж си калибрира окей? Тогава в радиатора ли да търся проблема?
- zfa159
- Автомобил: SX4 M16A B4 Syncro AGG
- Двигател:
- Контакти:
Дъвкахме го този проблем няколко теми по-надолу :)
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=492655
Проблемът със студеното лятото няма общо - там или е малко фреона, или има проблем с контролния клапан на компресора (бавно си върши работата) или самия компресор (постоянно зацепените често страдат от бавен старт, поради износвания).
https://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=5&t=492655
Проблемът със студеното лятото няма общо - там или е малко фреона, или има проблем с контролния клапан на компресора (бавно си върши работата) или самия компресор (постоянно зацепените често страдат от бавен старт, поради износвания).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”