Здравейте колеги.
Имам следното питане... Кой датчик от снимките за какво служи и кой от двата дава информация на таблото за температура?
Последно време ми направи впечатление, че стрелката на температурата на таблото не отлепя от 50°. След като е карано известно време и се спре, при следващо подаване на контакт температурата на таблото стига 90° и при запалване си остава толкова. Според вас кой от двата датчика дава грешна информация и кой ще иска подмяна? Или директно и двата?
Golf mk5 1.6 BSE - температурен датчик
Re: Golf mk5 1.6 BSE - температурен датчик
Нуждая се помощ! Имам същия проблем, на същия двигател. Голф 5 1.6 газ/бензин. Вчера си купих нов температурен датчик, но не можах да намеря къде точно се намира уж в било между двигателя и акумулатора, но уви. Не мога да намеря видео или снимка на точно този двигател. Някой, който е по запознат, ако може да подаде ръка :(
И коя точно от двете е проблемна? Engine Coolant Temp. Sensor (G62) P0116-009. Това е грешката
- Angel_
- Автомобил: Golf mk5
- Двигател: 1.6i BSE
Там е датчика, където съм го оградил на снимката ( на двигателя). Смених го преди години с оригинален и проблема си остана. Проблема идваше от газовата - в нейните настройки за температура. При мен газовия компютър взима от този температурен датчик информация и беше грешно кодиран от газаджиите. След правилна кодировка нямам проблем с тази грешка и показанията за температура на таблото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”