Golf 4 1.6 SR 101 к.с свети лампа за маслото и тракане под капака
Golf 4 1.6 SR 101 к.с свети лампа за маслото и тракане под капака
Здравейте колеги, вчера по едно време ми светна лампата за масло (аладина), отбих налях масло и пак се пускаше, докато ходих до сервиз започна да се чува тракане някъде под капака, обслужване не е правено от към 15 хил километра, от една година, знам че се прецаках в това отношение. В сервиза който отидох ми казаха маслена помпа + прочистване на маслените тръби. Отношението на техника беше ужастно и затова днес звъннах на друг сервиз с добри отзиви в гугъл, там пък ми казаха, че най вероятно ще ми трябва основен ремонт на двигателя.... но не е сигурен и има машини за проверка на налягане и ще ми каже утре ако я оставя днес, какво да го правя това голфче златно?
някой да е минал през този път?

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Golf 4 1.6 SR 101 к.с свети лампа за маслото и тракане под капака
Ако лампата свети жълто е предупредително - нивото е ниско. Ако свети червено - колата трябва да се загази незабавно и да не се пали - репатрак и в сервиза.
Работещ двигател под натоварване при липса на налягане в маслената система гарантирано води до проблеми и то сериозни, дори и след няколко минути каране.
Щом се чуват и шумове, най-вероятно ремонта на двигателя ще бъде по-скъп от стойността на колата.
Работещ двигател под натоварване при липса на налягане в маслената система гарантирано води до проблеми и то сериозни, дори и след няколко минути каране.
Щом се чуват и шумове, най-вероятно ремонта на двигателя ще бъде по-скъп от стойността на колата.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Търси си друг двигател.
Или друга кола.
Или друга кола.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
При тоя мотор , маслото за главата се подава през 5-6 мм изрезка на гарнитурата /тя е около 1мм висока /. Същата е редуктор и ограничава налягането и дебита на масло в главата /да не се отварят клапани , когато си искат / . Долу , където е датчика , налягането е по голямо /за кол. вал и буталата / . За да ти светне лампата или си оставил мотора без масло или имаш проблем с помпата . Тракат ти клапаните /няма масло за повдигачите / , най вече на първи цилиндър . Повдигачите заедно с пружините на клапаните натискат нагоре разпределителния вал , при липса на масло , ангренажния ремък го натиска надолу и той задира /не пали повече мотора / . Разглобяване и ремонт , ако ще я правиш . Има вероятност да минеш само с нови повдигачи и помпа /най добрия вариант / , но е малка . Минах по тоя път , за съжаление . При мене се беше запушила цедката на маслената помпа , въпреки че сменях маслото на по малко от 5 хиляди и купувах що годе хубави масла .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”