Здравейте.
Днес ,като проверявах рутинно нивото на маслото, забелязах в капката която се стича по щеката парче пластмаса. Голямо около 5 мм , прилича на семка от слънчоглед , керимиденочервено на цвят. Странно, откъде може да се взело ???
Дали отвън е влезло в системата? Или се отчупило от някъде??? И какво може да се направи по въпроса? Колата е Голф 4 1.9 ТДИ 2001 г.
Благодаря предварително
ГОЛФ 4 2001 1.9 ТДИ парче пластмаса в маслото
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: ГОЛФ 4 2001 1.9 ТДИ парче пластмаса в маслото
Сигурно е силикон, поставен за уплътнение я на картер, я на друг чарк, свързан с маслената система.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
В картера има едни "ребра",мисля че са пластмасови,чието предназначение е да "разбиват" маслото в картера и да се избегне лашкането в една или друга посока на маслото в картера и един вид да не остава маслената помпа "на сухо" при продължителен завой в една или друга посока.С времето тия "ребра" се изпичат от горещото масло и се рушат.Може би оттам ти е това парченце пластмаса.
Извинявам се за грубото и може би неточно обяснение,но не съм профи- атомонтьор.
Извинявам се за грубото и може би неточно обяснение,но не съм профи- атомонтьор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е силикон, както казва колегата по - горе . силикона е мек и си личи. По вероятно да са тези ребра , защото това е парче от нещо , от което се е откъртило. но какво прави на щеката не се сещам???? Идва ми на ума понеже е ново маслото ( на около 1000 км) да го източа , да почистя картера , да го прецедя маслото и да го спя отново.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Смукателя на маслената помпа има цедка, така че няма смисъл от източване. На ладите цели успокоители на веригите цопваха в картерите.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
виж да не е от тръбата която държи масломерната пръчка или така наречения морков. тои е оранжев и от температурата е сменил цвета.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
pa4o_ivanov61 написа:виж да не е от тръбата която държи масломерната пръчка или така наречения морков. тои е оранжев и от температурата е сменил цвета.
Колега,знаеш ли че този морков е най-вероятния проблем.Както казва pa4o_ivanov 61 с времето от маслото и температурата сменя цвета си.Още повече че си намерил парченцето на щеката. Скоро и аз сменях моркова-става за 2-3 минути и струва около 7-8лв.,както го намериш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”