Моя Голф се приготвя за Нова година. До сега дисплея се криеше в горещините, а сега ми е подготвил и новогоришна украса
Всичко което прочетох по смяната му ме навежда на мисълта за мисия почти невъзможна.
Golf MK4 - дисплей halfFIS за табло - неоткриваема рядкост?
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
Re: Golf MK4 - дисплей halfFIS за табло - неоткриваема рядкост?
Махнахме коледната украса. На майстора му трябваше около час и се прибрах с колата. Много съм доволен.
- NikMar55
След смяната забелязах нещо на което преди не бях обръщал внимание, може би защото панела не е работил както трябва. На снимките ще видите, че стария екран е с червени букви на чер фон, а новия е с бели букви на червен фон. Последната я направих след като се прибрах и слънцето беше доста силно. После дисплея светеше като стария- червени на чер фон. Зачудих се и се сетих, че може би има връзка със силата на светлината и контролирана от соларния сензор. Така ли е наистина.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: АКЛ 1999
По принцип , течните кристали /лсд/ не могат да светят сами . Те при различни напрежения стават прозрачни или не и използват подсветка отзад или дневната светлина и светят с отразена такава . Този дисплей би трябвало да е с подсветка , но щом си сменя цветовете може и да няма . Течните кристали са с много голямо съпротивление и почти не консумират ток , затова и повечето телевизионни матрици са такива . Недостатъка им е , че не могат да светят сами .
- NikMar55
Понеже не бях на ясно и с всичките показания на диспея, кое и какво показва се разрових и попаднах на това
https://www.vwmanual.ru/bg/golf/4/main/ ... ye-pribory
Оказа се че има доста информация, сигурно и друг може да е попаднал на нея, но все пак може да помогне на някой.
https://www.vwmanual.ru/bg/golf/4/main/ ... ye-pribory
Оказа се че има доста информация, сигурно и друг може да е попаднал на нея, но все пак може да помогне на някой.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”