ГОЛФ 3 1.4mono 94г. двг ABD Проблем
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ГОЛФ 3 1.4mono 94г. двг ABD Проблем
Аз почнах още преди това с почистването на дросела (който между другото си беше чист), смених и междинната 5 мм гарнитура с нова, нови вакуумни маркучета... Проблемът не е в дросела или въздуха... Утре отивам на диагностика...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не стана...
Пробвахме с 2 уреда стара и по-нова система, открива се колата в системите, но не може да се влезе в протокола. Така че няма диагностика. Ще се кара така и от време на време ще се подменя това-онова. Вероятно пак ще хващам мултисета... 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като сменяш тпс адаптираш ли го?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако адаптацията се извършва чрез диагностичния уред, няма как да стане, защото уредът не можа да влезе в протокола. Отделно от това някой ми каза, че при тази моноинжекция (1.4 ABD) не се прави адаптация на ТПС-а. Колата е с пърява регистрация март 1994, като вероятно е произведена малко преди това. Сбъркана работа отвсякъде...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Пуснах една търсачка за всеки случай и ако бай Гугъл не лъже,моното ти е точно като на 1,8. Сиреч ТПС ти е плочка с 4 дупки на елипса, за да се адаптира. Кой кво ти е казал....и дали въобще знае? Хващай мултицета и си го адаптирай. В моите постове съм ти казал всичко, включваш и изключваш, проблема ще се локализира. С датчика за входящ въздух не се занимавай, моя не работи от сума ти години и проблем с обороти нямам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Четох много внимателно всичко, вадих и слагах буксите и на двата цитирани датчика, смених ги с втори комплект от 1.6 (почистени и смазани тънко), щокчето се движи и на двата датчика, но какви данни дава на компа, не знам... Трудно ще се справя с адаптацията на ТПС-а, понеже не съм първа младост и електротехника съм учил преди... хммм... 50 години. Надявах се на този с диагностиката, но като не може да стане, на никой не му се занимава със старите машини. Ще чакам да минат дъждовете и ще се опитвам пак...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”