Здравейте
Преди няколко месеца излезе грешка егр клапан след това започна да мига лампата реотанчето за подгревни свещи и показва скоростомер с удивителен знак на мястото на цифрите за изминалите километри и с надпис че има проблем, така закарах я на майстор той провери с Ваг Ком грешката и каза че педала на газта означавало грешката и отвори егр и е доста запушен изчисти го и след пет дена до днес давам на контакт и пак излезе грешката мига реотанчето подгрева и скороостомер от долу върнах от контакт и изчезва грешката закачих я пак с Ваг Ком и пак така педал на газта показва от какво може да е проблема майстора каза остава дпф да е запушен или турбото прави проблеми, питам тук защото всеки знае затапи егр и махни дпф това съм го чувал но дали ще е добре за колата и после проблеми с ГТП
От какво ще да е тази грешка и как да я отсраня ?
Колата е Голф 6 2.0 ТДИ 140к.с 2009 код на двигателя CBAB
Голф 6 проблем? грешка ЕГР клапан
Re: Голф 6 проблем? грешка ЕГР клапан
Това са два различни проблема.
Мигащото реотанче може да е за много неща - ЕГР, дросел, свещи, турбо и още и още и още
Удивителният със скоростомера означава, че темпомата ти не работи, което няма нищо общо с горецитираното. Поне засега с тая информация не може да се направи връзка между двата проблема и се разглеждат като два отделни.
Щом си я изчел - подай кода на грешката и тогава може да предположим защо става така.
Мигащото реотанче може да е за много неща - ЕГР, дросел, свещи, турбо и още и още и още
Удивителният със скоростомера означава, че темпомата ти не работи, което няма нищо общо с горецитираното. Поне засега с тая информация не може да се направи връзка между двата проблема и се разглеждат като два отделни.
Щом си я изчел - подай кода на грешката и тогава може да предположим защо става така.
Колега аз наскоро имах същия проблем при Golf 6 2.0 TDI 140 k.c 4motion 2012 г. CFFB. Oтначало грешката се появяваше доста рядко и след повторно стартиране на автомобила изчезваше, но накрая вече беше постоянно в авариен режим. След подмяна на ЕГР клапана всичко се оправи. При мен беше трудна смяната защото е 4х4 и разглобяването е много.
Здравей, при мен на тигуан 2011г. Същия мотор - код и мощност от една седмица ми мига лампата на реотанче на таблото, като се закачи на диагностика дава грешка педала за газта. Може ли да споделиш за ремонта по подмяна ЕГР къде е направен цена и как е колата след това
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”