Здравейте,
карам Golf 5 1.6i на газ от вече 5 години. Код на мотора е BSE ако има значение.
Миналата година някъде октомври месец започнах да карам отсечка София (където работя и уча) до Септември (където живея). Това са 100km на посока всеки ден. Колата си беше много добре. Карах си на темпомат 120km/h по цялата магистрала, даже и по изкачванията като натисна на 5-та мога да си набера повече и да изпреваря.
По едно време, късен ноември месец започнах да усещам че колата нещо не е наред. Започна да не може да държи 120 на темпомат на някои места. Натискам педала, няма никой.
Сменях свещи, кабели и бобина (мисля че е една, не съм много вещ). Филтри на газовата, въздушен маслен (с маслото) бензинов, буквално всички филтри в колата.
Проблема го прави и на бензин и на газ.
Значи колата си набира добре на 1-ва, 2-ра, 3-та, 4-та вече се замисля и 5-та хич я няма. То и преди я нямаше много много ама сега е ужас.
Светваше ми още от преди това чека за грешка P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1). Това беше още септември месец, нямаше симптоми още.
Триех грешката и не светваше цяла седмица. Ама сега като почна да няма мощност не светва нищичко.
Ходих на диагностика, казаха нищо ѝ няма, ти от 1.6 какво очакваш... Ами очаквам това което беше преди 2 месеца. Не съм луд, има загуба на мощност.
С един приятел с VAG COM върнахме фабрични стойности на ламбда сондите, адаптирахме наново и дросела. Дебитомер това няма за да го изчистя, има MAP сензор, изчистен е.
Някой да се е сблъсквал с подобно нещо преди? Или поне да ме насочи къде биха могли да ми помогнат?
Вече живея в София та не ми е толкова проблем, но когато ми се наложи да излизам извън града (а това не е рядко) си е драма.
Golf 5 1.6i BSE загуби мощност
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Golf 5 1.6i BSE загуби мощност
Според мен е заминала ламбда сондата
paagrio написа:Само за катализатора не казваш, наличен ли е или премахнат?
Наличен е, като се подаде газ и се сложи ръка се усеща че духа. Предполага се че не е запушен, но кой зане. Без да се отвори няма как да се разбере. Не дрънка на разпаднало.
Като цяло искам да си остана с катализатор, но ако трябва и ще го премахна. Ако някой ми каже твърдо махай го и ще се оправи, махам го. Но само за експеримента да остана без катализатор не ми се иска.
tdi fen написа:Според мен е заминала ламбда сондата
Това също съм си го мислил. Има ли как да се провери или сменям и се надявам?
- NikMar55
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г
Преди години зет ми караше едно Браво и той така загуби мощност. След многото проби и чудене махнахме един болт на двуцевката за проба, сигурно предвиден за някаква сонда, и колата се отпуши. Бравото също беше на газ. Свалихме задното гърне и от него излезе кило вода, явно конденз от газта.
NikMar55 написа:Преди години зет ми караше едно Браво и той така загуби мощност. След многото проби и чудене махнахме един болт на двуцевката за проба, сигурно предвиден за някаква сонда, и колата се отпуши. Бравото също беше на газ. Свалихме задното гърне и от него излезе кило вода, явно конденз от газта.
Може би глупав въпрос, но какво е "двуцевка"?
Някъде покрай ламбда сондите ли е това?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Изпускателния колектор. Ако е изпълнен по схемата 4}2. Но при различните производители схеми различни.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”