Проблем с първо палене Голф 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ozon-t
Автомобил:
Двигател:

Проблем с първо палене Голф 5

Мнениеот ozon-t » Вто 01 юли 2025 9:38

Здравейте на всички!Първо искам да кажа,че има писано доста с въпроса който искам да задам,но не намирам никъде отговора(решението).И пак ще повдигна тема!Става въпрос за Голф 5 1.4 80к.с. само на бензин,без газова уредба!От няколко дни почна да има проблеми само и единствено с първото палене СУТРИН.Вариантите са при първо палене:
1.Работи на 3 цилиндъра за няколко секунди приблизително 10-20сек.и сама се оправя.
2.Ако запали и веднага изгасва и вече на второто палене всичко е ок.
Това се случва само сутрин и после все едно не е било!Работи перфектно,върви си добре и колкото и пъти да я палиш винаги пали от раз!
Това което съм сменил е бензинов филтър,свещи,филтър картерни газове,мап сензора го чистих(беше чист),обслужена си е напълно!Масло не харчи.Но сега като загрея времето и почна този проблем.Някой,ако може да каже нещо,ще съм благодарен.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с първо палене Голф 5

Мнениеот radotom » Вто 01 юли 2025 16:31

ozon-t написа:Това което съм сменил е бензинов филтър,...

А това кога почна да го прави? Преди или след като смени филтъра?
Звучи точно като липса на налягане на бензина.
Не знам защо се сетих и за канистъра за горивните пари - прегледай го и него. Спукани или притиснати маркучлета или подобно.
Като палиш, клапана преди канистъра трябва да го чуеш как чатка като шевна машина (е, не чак толкова бързо, де! :Mr Green Fun _

ozon-t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozon-t » Вто 01 юли 2025 19:46

Утре ще върна стария филтър и ще пробвам да видя,че нещо след смяната започна така да прави.Може и да е съвпадение незнам!Иначе на диагностика нищо не показва и дросела е чистен и е адаптиран.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 01 юли 2025 21:56

А като го сменя, обърна внимание на стрелката нали?(понеже има посока на монтаж и на тях има стрелка която трябва да сочи посока мотора)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”