проблем с уреда на таблото за темперарурата
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с уреда на таблото за темперарурата
моля помогнете датчик за тебпературата работи ама уреда на таблито не работи някои да имам някаква идея да помогне голф 3 1,9 тд
Последна промяна от joko74 на Чет 15 мар 2007 18:38, променено общо 1 път.
аз цяла зима имах същият проблем и сам карал на фул макс парно,ама вече стана нетърпимо и вчера сам си оправих проблема!Прочел сам всички теми от тук и ходих по майстори(големи глупости чух,та за туи сам се заех).Колега аз ще те посъветвам да се убеди6 че и датчика и уреда работят!За уреда наи-добре разглоби таблото отзат има букса с 28 входа ,номер 23 е входа от който идва масата т.е. нулата от датчика!Плюсът е общ и за горивният датчик така че ако той работи заначи имаш захранване към уредчето.като свалиш таблото освободи от буксата вътрешната и част тази с кабелите и дупките (става с плъзгане ще видиш как става)Натикай една топлиика в 23 място от горе и вкарай буксата на мястото й. Дай на контакт и свържи топлийката с кабел към купето (дай и маса)Ако всичко е наред стрелката ще се отклони и лампата светва.Ако е така то има две възможности:не работи датчика или имаш прекъсване на нулата!Ако е второто направо пусни кабел от датчика( червено-жълт кабел ) до буксата.Може да пробваш и да откриеш прекъсването ама не те съветвам шунтирането е по-лесно и сигурно ,а откачането на таблото с бушоните и релетата е опасно и може да си навлечеш големи неприятности включително и от майстори!!!Особено ака незнаеш къде е прекъсването и кой е точно кабела!
А, първо провери и дали не е прекъснато и заземяването на датчика от към двигателя(кафевия кабел)!Ако се решиш на тоя вариянт не махай старият кабел ,а по -добре свържи новия към стария от към датчика и буксата(те са различни затова и се прекъсва връзката!).Използжай задължително поялник и добра изолация на спойките!Абе въобще,lege artis!
Дано съм бил полезен някому!
Отворен съм за въпроси и препоръки!
А, първо провери и дали не е прекъснато и заземяването на датчика от към двигателя(кафевия кабел)!Ако се решиш на тоя вариянт не махай старият кабел ,а по -добре свържи новия към стария от към датчика и буксата(те са различни затова и се прекъсва връзката!).Използжай задължително поялник и добра изолация на спойките!Абе въобще,lege artis!
Дано съм бил полезен някому!
Отворен съм за въпроси и препоръки!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: проблем с уреда на таблото за темперарурата
joko74 написа:моля помогнете датчик за тебпературата работи ама уреда на таблито не работи някои да имам някаква идея да помогне голф 3 1,9 тд
Абе приятелю ти български говориш ли????За писането се вижда,че не пишеш на български!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”