Веднага след палене - гасне???
Веднага след палене - гасне???
Здравейте, сутрин като запаля и стои на място колата си работи и оборотите са стабилни, но като потегля минавам на газ и докато превключвам скоростите или изключа от скорост колата гасне. И това е от три дена насам, допреди това колата винаги си е работила нормално, дори студена. Като качи температурата няма проблем. Моля за вашите съвети и благодаря предварително.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nik14 написа:колата я имам от 1 година и 4 месеца, от тогава не съм ги сменял. Иначе като потегля и натискам газта плавно, колата ускорява някакси с придърпване(не плавно както натискам педала). На място пък оборотите са стабилни и не трепват.
Така....на газ ли караш или само бензин. Имай в предвид, че свещи се сменят на около 30 000 км (е има и някой които се сменят на 60 000 км). Започни от тях според мен. Та за тая година и кусур незнам колко си изминал, ама и преди това кой знае колко е карана колата с тея свещи....същите симптоми ги имах и аз, след смяната заспа всичко.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nik14 написа:Паля на бензин след това само на газ. А на колата съм навъртял 20 хил. км. Скоро трябва да сменям маслото а май и съединител, че отделя много високо и боксува.
При каране на газ трябва по често да ги сменяш....щом 20 000 км си навъртял а преди това не се знае колко е навъртяно с тея свещи - направо сменяй. Ползвай търсачката или си дай буквите на мотора за да ти кажа, кои са правилните свещи. Друга алтернатива са тези BRISK свещите, но тях аз не съм ги ползвал до сега....
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”