тампон на двигателя ли е или нещо друго.....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

тампон на двигателя ли е или нещо друго.....

Мнениеот gotin_83 » Пон 30 апр 2007 9:08

Та значи преди месец се опитах да сменя гумения тампон на двигателя предния до радиатора защото като дам газ на първа ми се видя че отива много назат двигателя но като го сменя почва да тресе с какъвто и да е тампон стария не е скъсан сложих си го пак. Сега не тресе ама все пак ми се струва че двигателя много мърда а също така мърда и скоростния лост. Друго което съм забелязал е че като я вкарам в оборот независимо на коя предавка и подавам и отпускам рязко гаста се усеща едно луп-луп откъм предницата и незнам какво може да е. Предните амортесьори са ми за смяна но надали е от тях като я клатя на място не се чува нищо. Ако имате някаква идея казвайте. Ако отида на стенд преден мост дали ще ми кажат какво и има? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 30 апр 2007 9:17

Много е изписано за тези тампони и най вече за многото ментета. Конкретно при теб това туп-туп може да е от тампона на скоростите но може и да е от тампоните на носачите, така че най добре отиди да ти вдигнат колата и да ти прегледат предницата в някой сервиз. А ако си решил да сменяш тампон на двиг. най добре смени и трите :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: тампон на двигателя ли е или нещо друго.....

Мнениеот radotom » Пон 30 апр 2007 10:09

gotin_83 написа: като го сменя почва да тресе с какъвто и да е тампон стария не е скъсан сложих си го пак

Същото направих и аз.... мизерия, баткааа... все не стигат, мам.. му! :(
Ако все пак си решиш да ги сменяш тампоните (оределено е желателно!), вземи си от D&N Сервизи. Представители са на Лемфюордер и едва ли ще предлагат ментета. Цената не е ужасно много по-висока.
Прегледай и тампона на скоростите, щом ти мърда лоста. Всъщност, сменят се комплект тия тампони, де!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”