Проблеми с термостата или датчика на температурата на АЕЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Проблеми с термостата или датчика на температурата на АЕЕ

Мнениеот did » Сря 21 фев 2007 23:35

Здавейте,колеги каращи и ремонтиращи ГОЛФ 3.Сефте влизам във форума Ви.Прочетох доста от темите и мненията ви , но не срешнах като моя проблем .Може и да съм пропуснал нещо.
От 2 години карам Г 3 с мотор АЕЕ. Най тъпото решение на НЕМЕЦА (може и да е бил някой индианец) ,който е измислил този мотор ,е да направи основата на термостата от пластмаса.В средата на отливката има малка пета която служи да направи упор за отваряне и затваряне на самия термостат. след счупване на петата следва прегряване и УЖАС.
Въпрос 1 - Има ли някой който да е решил проблема трайно и как ? Два пъти съм купувал основи за термостат ,а първия път от незнание и термостат.Термостата отваря около 87 градуса .В момента съм с основа алуминиева отливка(мое производство).
Въпрос 2 - Зашо в движение мига червената лампа(най-лявата на арм.табло) за висока температура , при нормална температура -вертикално положение на стрелката(90гр.),достатъчно количество антифриз и видимо нормална температура на маркучи, радиатор,двигател.

plamenty
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с термостата или датчика на температурата на АЕ

Мнениеот plamenty » Сря 21 фев 2007 23:43

И аз имам същия проблем и бих желал да видя мнението на колегите за тая пластмасова основа. Успех.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Чет 22 фев 2007 20:01

деже несъм знаел че има такава лампа на таблото ... и несикам да я виждам никога ...

засъжеление незнам какво да ти отговоря дано поразбирачите да се намесят ...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 27 май 2007 19:36

Тази лампа съм я виждал да свети през 2005 г когато се скапа вентилаторът на радиатора. При достигане на температура малко над тази за включване на 1 ва степен на вентилатора.Започва да мига бавно, по-бързо докато остане да свети непрекъснато. Не съм се занимавал с изследване при каква темп. сработва.

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Нед 27 май 2007 19:48

С коляното на термустата ще си имаш постоянно проблем,затова ще си следиш уредите и това е :roll: Лампата за температурата ти премигва защото нямаш достатачно течност в разщирителният сьд или е прегряла,няма от какво да ти светка лампата :no-no

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 27 май 2007 21:52

Не ти е верен прибора на таблото-той е много неточен заради стабилизатора на 10 волта,който като се прецака мърда стрелката колкото си иска(при мен при включени фарове стрелката се измества с 2 мм вдясно)...измери си точно температурата на антифриза щом светне лампичката.Аз бих проверил и контактуването на куплунгите по таблото....

did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот did » Сря 30 май 2007 0:44

Отново здравейте ПЕЧЕНИ колеги.От доста време ме нямаше поради лични проблеми,но вече съм на линия.Проблема с червената лампа реших като долях малко/около 200гр./охл. течност и смених капачката на разширителния съд.Последната не създаваше достатъчно налягане на охл. система
ПРЕПОРЪКА:Винаги след подаване на контакт преди запалване , изчаквайте да изгасне въпросната лампа.Това е времето компютъра да обработи информацията.В противен случай се скапва механизъма за заърсене

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 30 май 2007 22:25

did написа:Отново здравейте ПЕЧЕНИ колеги.От доста време ме нямаше поради лични проблеми,но вече съм на линия.Проблема с червената лампа реших като долях малко/около 200гр./охл. течност и смених капачката на разширителния съд.Последната не създаваше достатъчно налягане на охл. система
ПРЕПОРЪКА:Винаги след подаване на контакт преди запалване , изчаквайте да изгасне въпросната лампа.Това е времето компютъра да обработи информацията.В противен случай се скапва механизъма за заърсене

Това не го вярвам. Ако професора чете подред всички датчици /информацията/ колата няма да пали от четвърт оборот на стартера.

Потребителски аватар
saa27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saa27 » Сря 30 май 2007 23:16

По първия въпрос погледни тука може и да ти е от полза http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... c&start=15

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”