Въпрос за 2Е..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Въпрос за 2Е..

Мнениеот driver » Пет 27 май 2005 8:22

Става въпрос за ГТИ 2E. При рязко подаване на газ, мотора първо потрепва и после се форсира. Като подавам плавно газ няма проблем!? :? Пробвах и като карам на 4-та да като отпускам газта и после рязко подавам и колата предърпва за секунда. Иначе колата си набира и върви супер. Какво може да е тва? 10Х :?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 май 2005 8:27

:dontknow: и мойта го прави същото а като подадеш рязко газ от мотора дебитомера изчатква яко. мисля че си има някакво времезакъснение докато се изфорсира на кикдаун. и на други 2Е съм го забелязвал...
чуствително намалява това (но пак си го има де) когато:
1 колата е загряла
2 горивен филтър е сменен
3 хубави кбели и свещи са сложени
4 въздушен филтър е сменен

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 27 май 2005 8:45

vaskoto1 написа::dontknow: и мойта го прави същото а като подадеш рязко газ от мотора дебитомера изчатква яко. мисля че си има някакво времезакъснение докато се изфорсира на кикдаун. и на други 2Е съм го забелязвал...
чуствително намалява това (но пак си го има де) когато:
1 колата е загряла
2 горивен филтър е сменен
3 хубави кбели и свещи са сложени
4 въздушен филтър е сменен

Благодаря много!!! От скоро я имам колицата и още не съм я разучил много и затова се шашкам.

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пет 27 май 2005 14:34

Така си е колега (и аз съм с GTI 2E) Mr Green Fun , това е нормално, не е за притеснение. Честито за колицата Beer , да си върви безаварийно! И все пак един съвет: каквото и да правиш по нея не барай дебитомера, или само на мн добър майстор, щото аз вече се опарих от един пишман такъв и после докато намеря кой да ми го настрои пак както трябва ми се взе здравето.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 27 май 2005 15:19

Имам още една питанка:
Нормално ли е когато форсирам и отнема газта, оборотите да задържат около 1-2 сек. и тогава да падат? Скоро сменях ремъка и ролката и все ми се струва, че нещо не е наред от тогава :? Взе да мени ниските обороти леко. Подавам газ, тя подскача!? :( Ходих на майстор, той гледа центровката и светна с "окото" и каза, че е добре ама аз не съм сигурен. Иначе колата ускорява супер!?

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пон 30 май 2005 8:47

ОТКРИХА ПРОБЛЕМА!!!
Не е за вярване, но в дебитомера беше пълно с масло!? :shock: Screwy Момчетата от сервиза се облещиха като го видяха! :shock: :shock: :shock: Маслото е сипвано вътре нарочно, защото няма как да влезе от някъде. След като го изчистиха и подсушиха колата ми вече супер!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”