Проблем с хидравликата -Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
il_fuoco
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата -Golf 3

Мнениеот il_fuoco » Пон 30 май 2005 16:12

Братоци, имам проблем. Карам Голф 3, 1.8 моно. Имам два въпроса:

1. Воланът започна да се се върти страшно лесно, при неравности на пътя си ходи както си иска. Като го навия в крайна позиция ми падат оборотите и почва да вие. Явно се е скапала хидравликата. Та ви питам къде могат да я оправят като не ме надуят много.
2. Другото ми питане е следното:
Смених на предницата всички втулки, тампони и шарнирите, обаче като карам по паважа яко дрънчи. Като натисна спирачките - дрънченето спира. Накладките ми са нови, дисковете са почи нови. Разбрах, че имало някакви пластини дето заступоряват накладките, та те били отекли. Явно педерастите дето са ми ги сменяли не са сменили пластините. А ми разправят, че се продавали с накладките. Моите са добри-100 кината съм ги плащал. Кажете къде да оправя проблема...

Благодаря предварително....

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Пон 30 май 2005 16:19

Принципно виенето на хидравликата е от ненатегнат ремък - но варианта с падане на оборотите .... трябва да я погледне специалист ... vaskoto1 ... ще трябва да помогне

за дрънченето на накладките - да има пластини в комплекта - погледни дали са сложени - виждат се лесно трябва да са точно каде се захващат ушите на накладките за механизма (суппорт).

Regards
ZB
http://autodiags.net-bg.net

Потребителски аватар
il_fuoco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот il_fuoco » Пон 30 май 2005 17:12

Знам ги къде са, но явно не са поставили новите, а са си оставили старите. Кажи ми от къде да си намеря само пластините, черпя :D

Потребителски аватар
kuban
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот kuban » Вто 31 май 2005 7:23

да и аз имах такъв проблем с пластинките, за 10 лв ми ги смениха с нови, но не съм от София. Там цената не вярвам да е много по различна. то е работа за 10 мин. После никъв шум и дрънчене няма да имаш.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 31 май 2005 8:19

Да ти кажа и аз имам проблем като сменя накладките и сложа новите пластини, винаги дрънчи и си изкривявам пластините допълнително. Така че не бързай да виниш хората които са ти сменяли накладките. Тропането при минаване по павета е от "вертикалното разхождане" на накладките в супорта, така че гледай да закривиш пластините така че да обереш този луфт. Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”