Питане за една от пружините в барабанни спирачки.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Питане за една от пружините в барабанни спирачки.

Мнениеот XpacTa » Вто 31 май 2005 9:20

Здравейте. Въпроса ми е за тази пружинка която съм оградил - като отворих барабаните тя беше така:
Изображение
А аз мисля че трябва да е така:
Изображение
И съответно така смятам да я слагам - все пак тоя прорез не са го направили с декоративна цел. Въпроса е да ме поправите ако нещо бъркам.

P.S. Sorry ако дублирам някоя вече съществуваща тема, ама търсих - намерих само разни разкази на ужасите за падащи колела.

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Вто 31 май 2005 10:02

При първата снимка монтажа е правилния.

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 31 май 2005 10:29

Добре, защо пък при първата да е правилния - този прорез през който съм я прекарал пружината на втората снимка за какво е направен тогава?

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 31 май 2005 10:40

XpacTa написа:Добре, защо пък при първата да е правилния - този прорез през който съм я прекарал пружината на втората снимка за какво е направен тогава?

На втората снимка е правилно направено!!!

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 31 май 2005 11:28

2-рата :idea:

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Вто 31 май 2005 12:06

Специално аз като не разбирам и не съм на 100% сигурен запазвам мълчание а не водя безмислени спорове. КАКТО ПИСАХ ПО-ГОРЕ НА ПЪРВАТА СНИМКА Е ПРАВИЛНИЯ МОНТАЖ. Този прорез е направен може би поради милион причини но нито една от тях не е пружината да минава от там. Тези двете пружини са със различна сила на опън направени са така че да може да работи правилно саморегулиращия механизъм на накладките.Така както си ги монтирал на снимка две тази различна сила на опън вече не е такава каквато трябва да бъде и съответния маханизъм няма да работи както трябва . Все пак си мисля че това е форум където малко или много се работи на телепатичен принцип(по-друг начин не мое и да бъде де) така че МОЛЯ ако някой не се чуства сигурен в това какво ще на пише по-добре да не го пише.Все пак целта е да си помагаме взаимно а не да трупаме брой мнения :wink:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 31 май 2005 12:17

niki_vw написа:Специално аз като не разбирам и не съм на 100% сигурен запазвам мълчание а не водя безмислени спорове. КАКТО ПИСАХ ПО-ГОРЕ НА ПЪРВАТА СНИМКА Е ПРАВИЛНИЯ МОНТАЖ. Този прорез е направен може би поради милион причини но нито една от тях не е пружината да минава от там. Тези двете пружини са със различна сила на опън направени са така че да може да работи правилно саморегулиращия механизъм на накладките.Така както си ги монтирал на снимка две тази различна сила на опън вече не е такава каквато трябва да бъде и съответния маханизъм няма да работи както трябва . Все пак си мисля че това е форум където малко или много се работи на телепатичен принцип(по-друг начин не мое и да бъде де) така че МОЛЯ ако някой не се чуства сигурен в това какво ще на пише по-добре да не го пише.Все пак целта е да си помагаме взаимно а не да трупаме брой мнения :wink:
Я виж тук и тогава говори http://vwclub-bg.org/documents.php?getfile=10

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 31 май 2005 12:19

снимка 6.11 :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Вто 31 май 2005 12:21

А при мене има някво скърцане като натисна спирачката от какво може да е? (идва от задните колела)

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Вто 31 май 2005 12:25

Друго си е човек като разбира и ги види с очите си .Значи и на моя Голф са монтирани погрешно :oops: :oops: :oops: Извинявам се за дезинформацията

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Вто 31 май 2005 12:26

Съжалявам че породих спор. Интересното е че колата си е работила достатъчно добре по първия начин - ще видим как ще работи по втория с нови накладки и престъргани барабани - ако не държи ръчната - Haynes-майнс ама я слагам пружината като на първата картинка.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 31 май 2005 12:28

Jerom написа:А при мене има някво скърцане като натисна спирачката от какво може да е? (идва от задните колела)

идва от барабаните това скърцане...
да не ти пука!
това е просто механично...опира някъде вътре...
на всички е така...
карай РФ-ката и това е :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 31 май 2005 18:23

Jerom написа:А при мене има някво скърцане като натисна спирачката от какво може да е? (идва от задните колела)

накладките опират в ламарината зад барабана-в една или 2 точки и там е само ръжда. малко грес на подходящото място върши чудеса-винаги съм го казвал...mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”