Въпрос за постоянно гаснене на Г3 1,6 АБУ, 94г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за постоянно гаснене на Г3 1,6 АБУ, 94г

Мнениеот checheto » Съб 14 юли 2007 6:53

Здравейте, колеги! Имам често срещания проблем на Г3 - гасне без видима причина когато си иска и кадето си пожелае на бензин и на газ. Колата е 1,6 АБУ, 94г.
Много теми изчетох във форума, свързани с този проблем и смених следните неща:
1. Кабели - нови Tesla (старите искряха)
2. Дистрибуторна капачка + палец - BOSCH
3. Нови свещи NGK BUR6ET
4. Бобина + комутатор - тях ги взех за проба от пасатора на баща ми, който 8 години си го кара без проблеми.
И след тези интервенции продължи да гасне. Вчера бях на диагностика и човека стигна до заключението, че потенциометърът на моното прави цялата беля и трябвало да се смени, но по- евтино било да си взема едно моно от морга за 100-тина лева.

Та да си ви питам все пак - може ли този потенциометър наистина да е виновен за всичко? Аз се бях насочил да сменям датчик на Хол, но майстора каза че не е в него проблема.
Ще съм много благодарен да ме светнете какво да правя, че и паричките си свършиха за нула време с тия ремонти :(
Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 14 юли 2007 7:37

След това веднага ли пали?Щом гасне и на бенз и на газ е некаква токова история.

Потребителски аватар
VeilSide
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeilSide » Съб 14 юли 2007 11:08

и на мен ми прилича като на Хол ама шом майсторът го е казал ходи и при друг

Torbalan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torbalan » Съб 14 юли 2007 14:04

Датчик на Хол най вероятно :да:

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Съб 14 юли 2007 16:47

бях решил да го сменям, ама майстора ме шокира с този потенциометър. възможно ли е да е от него? че смяна на цяло моно ми се струва доста смело заключение :shock дайте мнения по въпроса, че не знам ко да правя.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 14 юли 2007 18:16

по принцип от потенциометъра ще ти играят оборотите и на бензин най-малкото ще има момент в който глъхне колата.
Аз моя потенциометър съм го отварял /разкапсуловал/ и вътре има две писти които отчитат колко е отворена клапата.
Моя съвет е да я закараш на кодочетец - там се виждат и стойностите на потенциометъра /а и като грешка ще го има записано вероятно/ и ще ти кажат дали е от него или не.
Друг вариант е със стрелкови уред да се измери дали има протрита писта /ако е дигитален по-трудно се хваща/
те са 4 крачета и на буксата са номерирани 12 3 45 - като 3 е празна позиция - мери се /1 - 2/ и /1 - 4/ а /1-5/ трябва да е постоянно
като със стрелкови уред плавно се отваря дросела и се вижда ако има прекъсване много лесно.
и аз съм за токов проблем но ..

Потребителски аватар
checheto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот checheto » Съб 14 юли 2007 18:51

този майстор бара нещо по моното и нагласи оборотите много добре - вече като се пусне климатроника няма заметресения в купето, работи си нормално на газ и бензин. днес навъртях около 50км градско и не ми изгасна. възможно ли е да е оправил проблема?
Все пак се съмнявам в този датчик на Хол. Засега работи, ама ще видим. Намислил съм да си пусна 2 кабела със светодиоди в купето и да наблюдавам работата на този датчик.
Засега ще се въздържа да купувам цяло моно.
Мерси за отговорите и дано никой да няма моите проблеми, амин!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”