Въпрос за ел.гюрук на кабрио?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ел.гюрук на кабрио?

Мнениеот KARMANN » Пон 16 юли 2007 8:17

Колеги въпроса ми е дали ел.гюрук може да се движи на ръка,тъй като колата която искам да си купя е кабрио(Голф 3) с ел.гюрук и собственика и ми каза че гюрука му е прецакано някакво реле и затова сега го отваря и затваря на ръка.Имам приятел който преди време караше Опел Кадет с ел.гюрук и доколкото си спомням не можеше да се деижи на ръка.Задвижването с хидравлика ли става?Много съм харесал колицата ама си има проблемчета и затова искам да проуча първо за да не се видя приключение после.
Мерси!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 16 юли 2007 8:35

е щом е само до реле,отивай при италианеца да си потърсиш такова :wink:

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Пон 16 юли 2007 8:39

Силно невярвам проблема да е в някакво реле,смятам че ако е реле то отдавна да е поправен гюрука.Повече ме притеснява да не би механизма да е на хидравлика и да има проблем,който да е по-сложен.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 16 юли 2007 11:13

Всички ел.гюруци имат авариен режим за прибиране с една манивелка :idea: верочтно този човек използва точно този метод.И на мен не ми се вярва повредата да е едно реле кой би се лишил от ел. гюрук заради смяната на едно реле =5,10 или 15 лв. :?: те и по горубляне колите имат климатици ...ама само трябва да се напълни -и после се окаже че компресора го няма или в най лошия случай колата има само копче за климатик :D Така че подготви си се за ремонт на гюрука,а ако е стара година го тествай дали не тече също!

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Пон 16 юли 2007 13:18

Подозирам че го сгъва както неавтоматичен гюрук, днес ще се срещнем и ще видя точно за какво става въпрос, иначе с хидравлика ли са ел.гюруците на голфовете?

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пон 16 юли 2007 19:11

Vladko написа:Всички ел.гюруци имат авариен режим за прибиране с една манивелка :idea: верочтно този човек използва точно този метод.И на мен не ми се вярва повредата да е едно реле кой би се лишил от ел. гюрук заради смяната на едно реле =5,10 или 15 лв. :?: те и по горубляне колите имат климатици ...ама само трябва да се напълни -и после се окаже че компресора го няма или в най лошия случай колата има само копче за климатик :D Така че подготви си се за ремонт на гюрука,а ако е стара година го тествай дали не тече също!
====точно така обаче е много бавно и не става всеки път да го отваряш така ......др. вариант е да изхвърлиш ел. моторчетата и да си го направиш ръчен

Потребителски аватар
martozaver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот martozaver » Вто 17 юли 2007 16:59

АЗ карам такъв голф и да ти кажа не съм виждал никакъв механизъм за ръчно сваляне , и ми е интересно къде се намира

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”