Голф 3 1.6 моно(метан)-няколко проблема

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.6 моно(метан)-няколко проблема

Мнениеот kilima » Пон 30 юли 2007 22:32

Здрасти.Тьрсих сьвети от приятели,но нещо не успрях да разбера какво да правя,така че се допитвам до вас.
Та случая е следния:
Имам 75 коня и колкото и да искам понякога да ги използвам на бензин не се получава.Колата губи мощност и гасне постоянно когато сменя на бензин.Уредбата е италианска и няма много места кьдето може да и се направи диагностика.(така ми казаха) Имала някакьв компютьр и разни такива .Та можете ли да ми дадете някви идеи от какво може да е и евентуално да ми препорьчате сервиз за диагностика :)
Другото е ,че задните амортесьори са с подложки и са ужасно високи(зарад метана).Чудя се с какви мога да ги сменя(пружините де),за да не ми е толкова ниска и твьрда колата,пьк и да не стане някоя беля и да спадне като се качи човек отзад.
Благодаря ви отсега за отделеното време :)

bigbuldog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigbuldog » Вто 31 юли 2007 12:56

Бате не си дал много изчерпателно инфо но ще се опитам да помогна.
Аз карам 1.6 абу на метан вече трета година или 80х км. Според мен проблема ти е както беше и при мен. Когато превключех на бензин при положение че съм карал известно време на метан, колата просто незнаеше какво става-гасне , придърпва, мени обороти просто ужас.
Та според мен първото и елементарно което можеш да си направиш сам
е да откачиш клемата на акумулатора плюсовата, изчакваш известно време примерно 5 мин, след това превключваш на положение бензин и палиш, ако всичко е ок значи и при теб се получава като при 90% от газифицираните коли. Решението е много просто, ако е от това разбира се, отиваш при майстор който си сигурен че разбира и му казваш да ти направи така че при всяко гасене и вадене на ключа компютъра ти да се ресетва това е все едно вадиш клема от акумулатора. Аз откакто направих тази манипулация нямам никакви грижи нито на бензин нито на метан. Дано съм бил полезен.УСПЕХ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”