Има ли проблем с махането на катализатора Г4!!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 12 окт 2007 22:41

HeartlessGTI написа:@Kirche сори че така ти се включвам в темата, но аз карам Г3, на излизане от Пловдив- посока София, по магистралата, дигам към 120 и натискам газта докрай, то оборотите не се дигат вобще :shock почна да подпуква нещо откъм двигателя, спрях, погледнах отдолу, катализатора беше ЧЕРВЕН като все едно е държан оксижен върху него! Дръпнаха ни до София, свалиха катализатора и от там почнаха проблемите... Караш си нормално, върви перфектно, но по 1 време като почне да работи на 2-3 цилиндъра и едвам се дигат оборотите и направо откачам. Около 5 сервиза я гледаха, сменихме някаква пластина на дроселовата клапа, сменихме цялата генерация отдолу, махнахме резонатора дето бяха сложили (някав 40мм супер малък) сложихме голям (55мм).. проблемите продължават... незнам вече какво да правя побърквам се ТОТАЛНО! ABF 16V 2000cc 150hp е мотора...

Аз имах същия дерт с 1.8 ABS двигател.Оказа се следната история :
катализатора вътре и той имал някакви преградки и чудесиики (незнам не съм виждал).Та част от тях изгоряли с времето и тръгнали назад по гърнетата - ефекта е тапа в системата ама доста по-назад от катализатора.Малко след това останалите преградки в катализатора се задръстили с мизерия и колата окончателно умря (катализатора и моя беше като твоя червен).Сложиха ми и на мен резонатор от големите и т.н. ама докато не разкарах и средното и задното гърне не се оправи положението.Оказаха се и двете здраво задръстени заради това,което е тръгнало от катализатора.Загледай дали като я запалиш и работи на едно място в даден момент спира да пуши за момент и после изкарва наведнъж повече дим.Моята така работо на ниски обороти.....в даден момент спира да излиза отзад каквото и да е.....така няколко секунди и след това целия двигател се разтръсва,аха да изгасне и отзад излиза вълмо дим......после пак няма нищо и пак така.....като изринах гърнетата си тръгна нормално :roll:

HeartlessGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeartlessGTI » Съб 13 окт 2007 1:20

Да де ама идеята е че аз смених цялата генерация отдолу, включително средно задно, всички възможни гърнета и неща, най-вероятно утре сутринта ще ходя до Юинитрейд да видим там какво ще кажат че смених полвината неща по мотора и се си го праи тоя дерт...

Потребителски аватар
markonis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markonis » Съб 13 окт 2007 17:35

пиши какво стана там

HeartlessGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeartlessGTI » Съб 13 окт 2007 22:43

Записаха ме за понеделник, след тамощния преглед, ще допиша какво стана там в тази тема, извинявам се на всички, че така се получава да пиша в тая тема ама няма смисъл от нова :)

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Re: Има ли проблем с махането на катализатора Г4!!!!

Мнениеот afferra » Нед 14 окт 2007 7:40

Като купих машинката и първото нещо беше да го махна. Сложиха ми резонатор. Цялата процедура беше 20 минути. Взех най добрия резонатор и звука определено ми харесва. НЯма проблем с датчици с нищо. НАмира се след ламдата.
Като го махна и попитах майстора, запушен ли е. Той му пусна някаква лампа, ама не крушка, някаква синя беше и вика гледай лъчите, наистина имаше някакви лъчи, които на 30 дупки, един лъч. Пак попитах, абе добре в крайна сметка запушен ли е или...той се засмя и вика...не запушен, а няма на къде повече. Знам ю, че на 100000 -150000 хиляди се сменял при бензиновите.
После ходих на майстор за едни други неща и пича мик вика, и да махнеш катализатора.....викам махнал съм го вече.
И сега няма да ми мирише, няма да ми думка, както колегата е споменал по горе....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”