вътрешна циркулация??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

вътрешна циркулация??

Мнениеот plamen032 » Сря 17 окт 2007 20:01

Зимата идва ,а с нея и минусовите температури.. за хората които като мен пътуват на къси разтояния липстана тази функция е много кофти (трябва да мръзнеш много повече) та може ли да се направи на парното вътрешна циркулация на кола, която няма фабрично такава и ако може как става номера ? П.С. колата няма климатик, а и не искам...
П.С.2 Целта на заниманието е да се загрява въздуха в купето по бързо, като се върти само въздуха в купето, без да вкарва студен отВЪН

Последна промяна от plamen032 на Чет 18 окт 2007 20:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 17 окт 2007 20:09

Ми то си има.Казва се термостат. :wink: Това,което ти трябва наистина му викат климатроник. :D

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 17 окт 2007 20:13

май или аз не обеснявам както трябва или не могат да ме разберат ТА става въпрос за бутона който се намира до копчето за включване на климатика за колите които имат такъв
П.С. тръба следващата кола ще е с климатроник, но до тогава трябва да измислим нещо

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 17 окт 2007 21:37

Клапата която отваря и затваря притока на външен въздух се управлява от вакуум, който се управлява от ток ( за разлика от колите които са без климатици, където тази клапа се управлява от жило). В момента циркулацията на въздуха се управлява само ако е включен климатика. За да се направи така, че да въздействаш на вкуума, ти трябва допълнително поставен бутон. Това обаче може да стане само при бутоните ( за климатика и циркулацията на въздуха), които са с "пъпка" ( изпъкналите ). Ако бутоните са от плоските, такава процедура не може да се направи. Разликата е заради устройството им.

Howlett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Howlett » Сря 17 окт 2007 21:52

бляк :oops: баси та..ка и аз се чудя що на моята колица като пусна само за вътрешна вентилация пак ми влиза пушека от гадните Икаруси.благодаря ти колега DAXC за пояснението

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Чет 18 окт 2007 12:57

Howlett написа:бляк :oops: баси та..ка и аз се чудя що на моята колица като пусна само за вътрешна вентилация пак ми влиза пушека от гадните Икаруси.благодаря ти колега DAXC за пояснението
при мен си работи и без да е вкл. климатика.можеби при климатрониците е така :?:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Чет 18 окт 2007 17:05

и при мен клапата се затваря и без да е пуснат климатика.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 18 окт 2007 19:56

та аз пак не разбрах... Аджеба може ли да се направи или не? колата ми е без климатик следователно клапата е с жило. Целта на заниманието е да се загрява въздуха в купето по бързо, като се върти само въздуха в купето, без да вкарва студен отВЪН

Последна промяна от plamen032 на Чет 18 окт 2007 20:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 18 окт 2007 20:29

plamen032 написа:та аз пак не разбрах... Аджеба може ли да се направи или не? колата ми е без климатик следователно клапата е с жило

Може.
На "0"-всичко е спряно. На позиция след "0", непосредствено преди "1" -тогава навлиза свободния приток на въздух от движението на автомобила. Следователно, ако врътката е на позиция "0" и пак влиза въздух, то някъде има объркани или разкачени жила.

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Чет 18 окт 2007 20:46

темата се размъти моля или някои да я почисти малко или следващите мнения да са свързани с конкретния въпрос...

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 19 окт 2007 12:09

plamen032 написа:темата се размъти моля или някои да я почисти малко или следващите мнения да са свързани с конкретния въпрос...

Научи се да задаваш въпроси, за да можем да ти дадем отговор с който можеш да се ползваш, а не да задаваш някакви си неясни въпроси, ние гадаем, отговаряме ти и ти след това правиш редакция на вече зададеният от теб въпрос и излиза така, че ти спамим темата.
(Първият ти пост е променен 2 пъти след като ние вече ти отговорихме. Предпоследния е променен-чрез допълване 1 път, пак след като си получил някакъв отговор-провери хролонолията на задаване на въпросите, отговарянето и твоята редакция).

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Пет 19 окт 2007 18:07

колега прав си, но промените ги правя именно с тази цел , за да съм по конкретен. Просто не очаквах че ще се тръгне в друга посока.. Извинявам се за неточностите, надявам се че вече въпроса вече е ясен и няма да има поправки..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”