Гледайте пробката за източване на маслото на картера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tetris
Автомобил:
Двигател:

Гледайте пробката за източване на маслото на картера

Мнениеот tetris » Пет 02 ное 2007 21:06

Вече се друсам и аз с моята 3-ка :) , днес отидох да сменя масло на двигателя, според инструкцията го дават 15W40 и аз такова си сложих на mobil. Та човека от сервиза разви пробката на маслото, източи старото и нави пробката обратно, обаче вика превъртяла е. Вади я той (как не се сетих да я снимам с телефона) и какво виждам, изобщо няма витки резбата :woooow: . Викам си е..ти късмета че не изтече маслото по пътя нейде. Иначе продавача от автокъщата вика : "няма нужда да сменяш маслото, аз го смених и проверяваме всичките коли дето вкарваме че са добре " да бе, викам аз, вярвам ти. Та удариха един метчик и нова пробка с дифтунга, вече затегната, всичко е наред. Като за първа кола си знаех, че ще пропусна доста работи по ключови възли, ако по-рано да бях открил този форум, щях да науча повече и да гледам, ама какво да се прави :gruebel Да питам за един проблем, дръжката на вратата откъм шофьора, отвън не се отваря, отвътре - да (бях оставил колата в сервиз и си беше нормално след това се получи), та ако някой е имал подобен случай да каже как го е решил. :???

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 02 ное 2007 21:12

Добре дошъл колега.

Няма страшно, още не сме доживяли да си купуваме колите от магазина, затоа се учим взаимно, и си помагаме кой с каквото може. :welcome_to_group

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 02 ное 2007 21:15

купи си нова / 2ра употреба дръжка / и я смени и ще я отваряш и отвън колега................ тънко!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”