лампичката за маслото мига
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
лампичката за маслото мига
Тази сутрин запалих и лампата за маслото започна да мига, изгасих погледнах пръчката, маслото си е ок. Запалих отново и лампичката този път изгасна, какъв според вас е този проблем, моля дайте съвет.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
а каква е колата....какъв е ДВГ....кой да пише а????
Иначе възможности много ...виж с търсачката устройството на системата за ранно предупреждение на ФВ....има много писано
мигането вероятно се дължи на проблеми от кафявия датчик(за ниското налягане)....-лоши контакти,повреден датчик,бавно качване на налягането...запушване нва сисктемата,маслена помпа и т.н и т.н....
Първото което трябва да направиш е да си измериш налягането на маслото при много добре загрял ДВГ при 2000 об...нормата е над 2 бара....всичко останало са тезиси от Априлския пленум на БКП
Иначе възможности много ...виж с търсачката устройството на системата за ранно предупреждение на ФВ....има много писано
мигането вероятно се дължи на проблеми от кафявия датчик(за ниското налягане)....-лоши контакти,повреден датчик,бавно качване на налягането...запушване нва сисктемата,маслена помпа и т.н и т.н....
Първото което трябва да направиш е да си измериш налягането на маслото при много добре загрял ДВГ при 2000 об...нормата е над 2 бара....всичко останало са тезиси от Априлския пленум на БКП
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Tinko написа:Аз му казах наи важното което трябва да направи колега за да е сигурен че няма да има блокед на двигатела.... а дали е от БКП или не няма никво значение.....
Системата за ранно предупреждение сработва мноооого преди да спре да пръска....това и е хубавото на тази сигнализация..
така,че с обикновено гледане нищо не се разбира

- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Сега съм с Филтрон и наистина лампичката премигва 2-3 пъти при палене,но после угасва.Преди бях с Бош,но тогава ми се задействаше системата за ранно предупреждение (заседнал клапан) и налягането на маслото беше почти 0 на празен ход.Ще взема да пробвам с Шампион,макар да съм сигурен,че и там има много ментета.Човек се чуди кво да прави 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”