Задни спирачки и регистрация в КАТ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Задни спирачки и регистрация в КАТ

Мнениеот M4r1qn » Сря 24 авг 2005 21:16

Проблема беше от неравномерна работа на задни спирачки - барабанни. Смятам че проблема е доста често срещан.
Бях в КАТ за да си регистрирам колата и ме върнаха за лоши задни спирачки - неравномерно спиране на ляво/дясно колело. Преди това бях сменил помпа, сп. мъркучи - предни и задни, регулатора беше проверен - работи, сменени са и жилата на ръчната спирачка, накладките - предни и задни са на не повече от 2к - Лукас. Износването на предни дискове и задните барабани е не повече от милиметър - проверено - от тук и учудването ми че имам разлика до 60% на задните колела - предните са ОК. Усилието в/у колелата е голяма в рамките на 150/200 кг но разликата м/у двете беше голяма. Проблема беше отстранен по следния начин - разглобих наново задните спирачки. За реглаж има една отвратителна системака с една джиджавка наречена "регулиращ клин" - той представлява клинче със зъби отстрани които възпрепятстват връщането му в горно положение. Проблема настъпва когато тези зъби се зацапат и клинчето се връща само в горно положение от където и идва разликата в спирането на двете колела. След като почистих всички зъби на клинчето с тънка отверка разликата м/у двете колела е в рамките на 15%.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 24 авг 2005 23:42

мда требе си чистене и поддръжка, при мен на предните имам разлика 3% а задните 5% (преди 2 месеца на прегледа само спирачките ми гледаха)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”