МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
geshaaa
Автомобил:
Двигател:

МОЛЯ ЗА СЪВЕТ

Мнениеот geshaaa » Вто 06 ное 2007 2:09

Здравейте колеги.
Имам Голф3 96г.
Значи проблема ми е следния.
Всеки божи път когато си отключвам колата с дистанционното на алармата,отзад в багажника при десния стоп има някаква машинка която брамчи ужасно горе-долу по половин минута на всяко отключване,при заключване не.Дайте съвет какво да правя,че много ме дразни.

Потребителски аватар
markonis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markonis » Вто 06 ное 2007 2:16

И при мене е така да му се невиди,колеги моля ви помагаите.

Потребителски аватар
Flylow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flylow » Вто 06 ное 2007 8:53

Имам същия проблем.Това,което бръмчи трябва да е помпата на централното.Но не мисля, че е до десния стоп.Махни кората на багажника.Отляво трябва да има зад една от ламаринките 1 помпа.Моята при притискане спира да "помпи",т.е. не е добре уплътнена.Пробвах с скоба да я пристегна,но явно при повече от необходимото има обратния ефект.Т.е. след отваряне не бръмчи, но малко след това колата сама се затваряше.Та го оставих засега така.:(Чакам да си оправя гаража,че колата така и така влиза за "освежаване",да видя и това.Но моето не "бръмчи" толкова много.10 сек след отваряне спира.+/-.Вижте дали не се е разхлабило нещо.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 06 ное 2007 8:59

Вероятно помпата ви е свързана директно с алармата....при мен аз умишлено го направих така....вакуум контрол-платката често гори и вместо нея помпата се свързва директно с алармата(получава команди оттам)....алармата има малко по-дълъг период на пходаване на сигнал и затова чувате помпата да бръмчи по-дълго....няма страшно дори е по-здраво отколкото с платката(откак го направих така нямам проблеми с заключването и отключването)!!!

Потребителски аватар
geshaaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshaaa » Сря 07 ное 2007 17:29

:?:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 07 ное 2007 21:35

Ако не е това за което пише Joker , вероятно има пропуск във вакуумните маркучи към ключалките или в самите тях, та по..маркуча до дупката търсиш

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 07 ное 2007 21:44

гаранция е спукана тръбичка.докато бръмчи трябва да чуеш от къде свисти.една по една слушаи вратите (отворени)покрай пантите или ориентирай се коя се заключва по късно от другите.успех

VladislavS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VladislavS » Чет 08 ное 2007 14:19

ifidik написа:гаранция е спукана тръбичка.докато бръмчи трябва да чуеш от къде свисти.една по една слушаи вратите (отворени)покрай пантите или ориентирай се коя се заключва по късно от другите.успех

:да: :да: :да:

Колегата е много прав :) написа го по-изчерпателно и от мен.
Само бих добавил,че можеш да направиш проверката и като отключваш вратите...коя по бавно се откл. или коя въобще не се..

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 08 ное 2007 15:07

VladislavS написа:
ifidik написа:гаранция е спукана тръбичка.докато бръмчи трябва да чуеш от къде свисти.една по една слушаи вратите (отворени)покрай пантите или ориентирай се коя се заключва по късно от другите.успех

:да: :да: :да:

Колегата е много прав :) написа го по-изчерпателно и от мен.
Само бих добавил,че можеш да направиш проверката и като отключваш вратите...коя по бавно се откл. или коя въобще не се..

Направи го!Макар,че и при най-малкия пробив вакуум детектора не би трябвало да позволява заключване на цялата кола,защото не получава адекватен вакуум сигнал...но може и това да е....не твърдя,че съм прав..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”