Натисната спирачка-проблем обороти-оправено,затваряйтеТемата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Натисната спирачка-проблем обороти-оправено,затваряйтеТемата

Мнениеот propparo » Вто 27 ное 2007 9:41

Може този въпрос да е бил дискутиран и друг път,но не можах да открия пълно обяснение с търсачката.
Ще ви бъда благодарен ако ми обясните от къде може да е този проблем--оборотите на място са много ниски-около 550-600 и понякога се мъчи да загасне.При припомпване обаче постоянно на педала на спирачката се вдигат до нормалните,след като се спре припомпването отново спадат.Не се чува съскане от никъде.При завъртане на ключа на контакт и натиснат своевременно педала на спирачката лампата на ABS-а присветва,усеща се едно пропадане леко на педала и тогава угасва.Понякога присветва и когато оборотите вече критично паднат.Двигателя е ABF,има сервоусилвател и нещо като електрическа помпа,не съм сигурен и аз до апарата за ABS-а.
Благодаря предварително.

Последна промяна от propparo на Чет 29 ное 2007 7:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 27 ное 2007 10:07

сори че ти ползвам темата.
на Г2 имам сходен проблем.на място държи прилични обороти но като почна да припомпвам спирачката оборотите падат заедно с натискане на педала?

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 27 ное 2007 10:14

няма проблем колега.
при мен пък е точно обратното-нормализират се. :roll:

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Вто 27 ное 2007 10:53

Отдавна имах подобен проблем, и се окза скъсано платно на сервото на спирачките. :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 27 ное 2007 13:36

Yonata написа:Отдавна имах подобен проблем, и се окза скъсано платно на сервото на спирачките. :wink:

Ще погледна отново там колега,въпреки че и аз так мислех,но първоначално нищо не открих.
Има и едно вакуумно клапанче което излиза чрез шлаух от тръбичката отиваща в серво апарата,издава едни странни звуци,ще проверя и него.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 27 ное 2007 18:33

Вакуум клапана го махнах и оборотите се повишиха почти до нормалните,но едва ли след като е сложен там е излишен.
Никой ли не може да ме ориентира какво да правя.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 27 ное 2007 19:17

Със сигурност нее излишен затова нее лошо да си го сложиш пак на мястото му :) Най вероятно проблема то идва точно от него но сега като си го свалил поне можеш да го пробваш и ако се налага да го почистиш. Особенно ако имаш и газова непременно се е налепил с онази гадост която се събира и в изпарителя.Пробата можеш лесно да я направиш като го надуеш с уста в едната посока ще пропука а в другата не.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 27 ное 2007 21:59

Още като го свалих го продухах--само в едната посока пропуска.От това си мисля че е наред,а от друга страна пък издава ужасни звуци като е поставен --едно виене се чува,чак дрази и вътре в купето.
Газова няма.Ще проследя всички вакуум маркучета,че вече се чудя за какво да се хвана.Просто забелязах това с педала на спирачката и от там тръгнах да ровя за причината.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 28 ное 2007 9:11

:arrow:

aicberg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aicberg » Сря 28 ное 2007 9:45

Yonata написа:Отдавна имах подобен проблем, и се окза скъсано платно на сервото на спирачките. :wink:
+100 зблъсквал сам се с това и съм сигурен на 100% че проблема на propparo е в серво усилвателя!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 28 ное 2007 12:07

aicberg написа:
+100 зблъсквал сам се с това и съм сигурен на 100% че проблема на propparo е в серво усилвателя!

ОК,колега,ще проверя и него.Започва да ме ядосва тоя проблем,мразя да не намирам обяснение за такива неща.
Ходих и на диагностика преди 2 дни,всичко си е ОК,имаше само 3 грешки в компютъра но са изчистени вече.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Чет 29 ное 2007 7:29

Всичко се оказа проблем в подлото стъпково моторче на празния ход :lol: :lol: :lol:
Просто плюсовия му кабел е окъсявал някъде и до него не са стигали точно 12V,а доста по-малко.
Благодаря на всички колеги,които се отзоваха.
Поздрави.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Чет 29 ное 2007 9:01

Не искам да правя нова тема, та питам тук - нормално ли е, когато пусна фаровете оборотите да паднат леко? Говоря за 50 - 100 оборота. Отначало мислех,че си въобразявам, но онази вечер се заиграх с копчето и определено се забелязва разлика.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 29 ное 2007 9:35

Rijo написа:Не искам да правя нова тема, та питам тук - нормално ли е, когато пусна фаровете оборотите да паднат леко? Говоря за 50 - 100 оборота. Отначало мислех,че си въобразявам, но онази вечер се заиграх с копчето и определено се забелязва разлика.

При мен падат в зависимост колко ел. консуматора съм пуснал, но не повече от 100 и нещо оборота.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Чет 29 ное 2007 9:41

Дълги + парно + кас'т'фона. Не са повече от 100. Значи е нормално :).
Благодаря!

Б.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”