Въпросче за смяна на консумативи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Въпросче за смяна на консумативи

Мнениеот Каспър » Нед 25 ное 2007 20:00

Здравейте фенове.Реших да сменям консумативите,но имам няколко въпросчета.Ще се радвам,ако помагате с информация.Колата е тази от гаража.
1.При какъв пробег или време се сменя трансмисионното масло?
2.Какво количество спирачна течност,марка и цена?
3.Когато колата е с климатик-какво е неговото обслужване?Сменя ли се маслото на компресора и истина ли е,че е хубаво да се пуска по 20мин. месечно(през студените месеци)за да не се губи фреона.

Благодаря предварително.Информацията ще бъде полезна за всички.

Последна промяна от Каспър на Нед 25 ное 2007 22:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 25 ное 2007 20:26

Цялата информация я има в търсачката :idea: Ако не знаеш как да я ползваш и за това има тема в Основен :!: Опитай не хапе :wink:

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Нед 25 ное 2007 20:51

Теодор написа:Цялата информация я има в търсачката :idea: Ако не знаеш как да я ползваш и за това има тема в Основен :!: Опитай не хапе :wink:

Ами мен ме ухапа като търсих и сигурно за това съм задал само тези въпроси.Освен разнородни мнения за филтрите и ремъка не намерих нищо конкретно.Но щом има цялата информация би ли ми посочил темите за климатика и дали наистина количеството на спирачната течност е 2литра както пише в Аутодатата. :shocked

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 25 ное 2007 21:09

Еднозначно мнение много ясно че няма и няма да намериш 8) Тука всеки споделя от личен опит от какво е доволен и от какво не, всичко е от препоръчителен характер :idea: Ако искаш конкретна марка иди във фирмен сервиз на VW и виж за какво става въпрос :twisted: Спирачната течност в системата е макс. 1л за климатика има писано със сигурност ако потърсиш, аз нямам и затова не искам да пиша наизуст :!:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 25 ное 2007 22:12

Специално за климатика ако работи /изстудява/ добре НЕ пипаш нищо докато работи, а дали ще го пускаш от време на време на време си решаваш лично ти-във всеки случай няма да му навреди ! За другите ти въпроси писаното може да запълни 2-3 тома само да не те мързи да потърсиш и почетеш малко :!:

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Сря 28 ное 2007 10:20

:arrow:

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Сря 28 ное 2007 17:22

Здравейте на всички :) , и първо честит рожден ден на рожденниците днес, а второ искам да помоля за един съвет или по-скоро малка консултацйка: преди няколко дни си купих голф 3 - 96г., със спортно окачване, двигател на голф 4 1.6-бензин, 101 коня и всички екстри. Когато се прибрах бях доволен от покупката си, но след това помислих по-обстойно и разбрах че тази покупка колкото е добра, толкова и рискове носи. Та, въпроса ми е какви по-сериозни проблеми биха могли да се появят - или по- точно дали съм се е..нал заради напръв поглед добра оферта.:?: Предварително се извинявам, ако коментара ми не е в най-точната за това място. Ще съм много благодарен на полезни съвети от хора, които НЕ САМО СИ МИСЛЯТ ЧЕ МОГАТ И ЗНАЯТ, А НАИСТИНА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАТО ТРЯБВА, защото в България такива за съжаление се намират ВСЕ ПО-РЯДКО!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 29 ное 2007 11:19

tear_drop_ написа:Здравейте на всички :) , и първо честит рожден ден на рожденниците днес, а второ искам да помоля за един съвет или по-скоро малка консултацйка: преди няколко дни си купих голф 3 - 96г., със спортно окачване, двигател на голф 4 1.6-бензин, 101 коня и всички екстри. Когато се прибрах бях доволен от покупката си, но след това помислих по-обстойно и разбрах че тази покупка колкото е добра, толкова и рискове носи. Та, въпроса ми е какви по-сериозни проблеми биха могли да се появят - или по- точно дали съм се е..нал заради напръв поглед добра оферта.:?: Предварително се извинявам, ако коментара ми не е в най-точната за това място. Ще съм много благодарен на полезни съвети от хора, които НЕ САМО СИ МИСЛЯТ ЧЕ МОГАТ И ЗНАЯТ, А НАИСТИНА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАТО ТРЯБВА, защото в България такива за съжаление се намират ВСЕ ПО-РЯДКО!

Колега честито за новия автомобил.За да ти се отговори на въпросите е добре да пуснеш отделна тема и да се конкретизираш.Иначе можеш да използваш търсачката.Напиши си кода на двигателя в гаража за да разбират другите за какъв двигател става дума.Единственият двигател,който се монтира на Голф 3 и Голф 4 е с код AKS.И да знаеш,че понятието "голф 3 с двигател на голф 4" е само търговски трик.Успех :welcome_to_group

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”